Успешно тестиран руски интернет

Русија је данас завршила серију тестова у оквиру провере да ли интернет услуга те земље може да функционише ако се искључи са светске мреже, а тестирање је показало да су државне агенције и оператори спремни да ефикасно одговоре на претње и обезбеде да интернет и комуникације ефикасно функционишу, саопштио је заменик министра комуникација Алексеј Соколов.

Провера која је трајала неколико дана на специјално дизајнираним мрежама спроведена је у складу са законом о „сувереном интернету“ који је усвојен у новембру, као одговор на оно што Русија назива „агресивном природом“ америчке безбедносне стратегије у домену интернета, преноси Ројтерс.

Према том закону, државне институције и безбедносне службе, као и сви оператери за комуникације, поруке и електронску пошту, морају да учествују у тестирању које не утиче на регуларне кориснике интернета.

„Наш циљ је био да обезбедимо непрекидну интернет услугу на руској територији под било којим околностима“, објаснио је Соколов.

Министарство комуникација упутиће председнику Русије Владимиру Путину извештај о резултатима тестирања.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 24. дец 2019, 09:46) - anonymous [нерегистровани]

Интернет

Дакле Руси, што сте могли да критикујете власт, могли сте, то је то. Наступа тотална контрола.

(уторак, 24. дец 2019, 08:36) - Rade [нерегистровани]

protiv agresije

Agresivna politika Amerike, Engleske i "onih koji ne misle" je postala nepodnošljiva za planetu i njen opstanak. Dobar potez Rusije. Mglo bi se raći : šah-mat.

(уторак, 24. дец 2019, 08:32) - Vojislav [нерегистровани]

Veliki uspeh

Sve čestitke za ruske inižinjere. Znajući namenu i način kako funkcioniše svetska mreža ovo je svakako ogroman uspeh.

(уторак, 24. дец 2019, 01:09) - anonymous [нерегистровани]

Ako

U principu iako je napravljen da bude umrežen, bilo koji deo Interneta može da bude potpuno nezavisan. Tako je sve trebalo da počne: nacionalni radio, nacionalna televizija, nacionalni Internet pa onda delimo šta ko ima. Ovo sad, ova kakofonija i degradacija svake vrste komunikacije, nam, čovečanstvu, nimalo ne prija.