Први електрични комби „дукато“ ће се појавити најпре на нашем тржишту

Од идуће године „Фијат“ ће понудити своје прво електрично доставно возило које ће се наћи и на нашем тржишту преко мреже Фабрике аутомобила у Крагујевцу. За мале привреднике домаћа фабрика ће у 2020. години задржати „фијат 500Л“ као доставно возило са сниженом ценом без ПДВ-а.

Најбољи потез домаћег произвођача возила из Крагујевца је био прерада „фијата 500Л“ у доставно возило. Он има и предње и задње седиште и регистрован је за четири особе или 500 килограма терета. Овај аутомобил уз повољно кредитирање остаће главна понуда и следеће године, кажу у „Фијат-Крајслер“ аутомобилима.

„Даље настављамо са моделом ‘500Л крос н1' и то не мењајући цену од 10.990 евра“, напомиње Игор Шево из ФЦА Крагујевац.

Највећа новост је да ћемо путем наше дитрибутивне мреже међу првима у Европи и у свету већ крајем 2020. године моћи да купимо електрични комби „дукато“ који ће бити представљен на салону теретних возила у Хановеру за неколико месеци. Предвиђена аутономија возила је 360 километара са батеријом од 72 киловата.

„Биће доступан новинарима за тестирање већ половиноим следеће године, а у понуди ће се наћи крајем 2020“, додаје Шево.

Фабрика у Крагујевцу са оптимизмом очекује следећу годину као лидер у продаји путничких и теретних возила у Србији. Удруживање на светском плану са „Пежо“, „Ситроен“ и „Опел“ корпорацијом даће нови квалитет и нову производну линију тако да са нестрпљењем очекујемо шта ће бити следећи модел који ће се монтирати у Крагујевцу.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. дец 2019, 22:49) - Zoran [нерегистровани]

piše sitnim slovima...

... 500KG tereta... ali ko će sve da čita...

(понедељак, 16. дец 2019, 15:31) - anonymous [нерегистровани]

72 kilovata

Treba kilovat sata

(субота, 14. дец 2019, 16:57) - Slavko [нерегистровани]

Kad kreces od nule, mozes uvek da napravis mnogo bolje nego onaj ko mora da se prilagodjava!

Uopste mi nije jasno zasto niko u Srbiji ne pravi elektricne automobile!? Mi imamo tehnologiju i znanje i motivaciju, a Srbija bi ladno mogla da investira i ponovo aktivira EiNis po tom pitanju a i svim ostalim sto se tice elektronike i informatike! Elektricni automobili i sve sto ide uz njih je izuzetno unosan i zahtevan posao koji bi pokrenuo i aktivirao vise industrijskih grana, a zapravo, nisu samo elektricni automobili ti koji su ocigledna i skorija buducnost, nego i mnogo veca paleta elektricnih masina, motora, baterija, robota, platformi, dronova, namenskih vozila za gradsku cistocu i za odrzavanje urbanih sredina....! Zasto moramo da cekamo da nam Italijan ili Amerikanac proda nesto sto sami mozemo da napravimo? Nama ne treba onaj "luksuzni" deo tih produkata i automobila, nego onaj prakticni, namenski, a ko zeli i moze da plati luksuz, neka izvoli, niko mu ne brani. Tesla je uspeo da napravi transportno vozilo- kamionet; "Cybertruck" koji moze da predje ±800km, koji bi kostao svega ± $40.000, i vec ima narudjbine od +200,000 komada(!)! To ocigledno govori nesto o potrebi tih vozila na trzistu i zaista je veoma cudno da niko u Srbiji ne pokazije interesovanje za proiuzvodnju slicnih vozila!? Moram da dodam da Tesla coorperacija daje sve informacije o njiihovoj tehnologiji i tehnologiji uopse, koju koriste za proizvodnju svojih vozila, za djabe ( ZA DJABE!) sa namerom da povecaju konkurenciju i poboljsaju trku u tehnicko tehnoloskim i elektronskim resenjima! Dakle, niko ne mora da otkriva "toplu vodu" vec samo da nadje pametne ljude a toga kod nas ima na pretek i svi zavrse u Njemackoj ili SAD umesto da rade ovde, kod nas!

(четвртак, 12. дец 2019, 17:30) - Далибор [нерегистровани]

Носивост

Колика је носивост теретног возила које има батерију тешку барем 700кг?