Лију Деђијан: Охрабрити младе људе да имају иновациони ум

Србија је јуче потписала 12 споразума о сарадњи са Кином у области иновација. Због конференције Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе, у Београд је допутовао Лиу Деђијан, председник Управног одбора и извршни директор кинеске компаније "NetDragon Websoft Holdings".

Прича о економији Кине јесте прича великих бројева, а колико су велики бројеви кинеске високе технологије. ИТ компанија "NetDragon Websoft Holdings", је само једну своју апликацију продала за милијарду 850 милиона долара. Шта данас у свету вреди толико објаснио нам је  Лију Деђијан председник Управног одбора и председник компаније "NetDragon Websoft Holdings", гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

„Интернет и софтвер компанија је оно чиме се ми бавимо, ми правимо софтвере и Кина и Србија имају одличне софтверске инжењере. Кина је велико тржиште и тамо се усавршавају софтверске компаније. Софтверски инжењери из Србије могу да производе софтвере за цео свет“, рекао је Лиу Деђијан .

А где је потенцијал сарадње Србије и Кине? 

„Тржиште за онлајн игрице и софтвер се мења и за једну компанију је важно да оствари велике ствари. У Кини су онлајн игрице важне и то је огромно тржиште у свету“, рекао је Лиу Деђијан и додао да многе софтверске компаније у Кини покушавају да направе нове ствари.

Доба инртернет технологија даје младим људима да се остваре и да мењају свет. Министар Поповић и председник Вучић су потписали меморандум о разумевању у области иновација и они су охрабрили младе људе да имају иновативан ум, јер је вештачка интилигенција у успону. Србија ће бити прва земља у којој влада то подржава и промовише.

„Србија је у занимљивом положају, Кина је занимљиво тржиште за компаније које расту, лако је градити све када имате интернет, преко клауда и других технологија можемо да будемо повезани, и да сарађујемо у иновацијама, то је наша будућност“, закључио је Лиу Деђијан.

број коментара 0 Пошаљи коментар