Европол: Гасите веб-камере да вас не би шпијунирали!

Поводом обележавања Дана заштите података, Канцеларија Европола за заштиту података упозорила је на опасност од хаковања компјутерских камера што, како је навела, може озбиљно да угрози кориснике телефона и лаптопова.

Уз саопштење, Европол је приложио и упутство за заштиту у којем, између осталог, саветује да се скидају апликације и софтвер са познатих извора, ажурирају безбедносни софтвер и оперативни системи, као и да се покрије веб-камера када није у употреби.

Како се наводи, у случају веб-камера највећи могући ризик је да хакер добије приступ њима, чак и да га нико не примети, и сними корисника како би га уцењивао или како би прикупио корисне информације из његовог окружења.

„Веб-камере на лаптоповима су постале веома популарне ових дана: оне су укључене у свакодневне активности као што је разговор са пријатељима или активности у вези са послом. Међутим, попут већине технолошких постигнућа, њихове основне предности могу бити преокренуте и постати претња за кориснике“, истиче се у саопштењу Европола.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво