Читај ми!

Представљен „фијат 500Л ливинг“!

У Крагујевцу и у Милану представљен нови модел „фијат 500Л ливинг“ са пет и седам седишта. Лансирање целокупне линије 500, „Фијат“ је започео у погонима у Крагујевцу на данашњи дан пре седам година.

Компанија „Фиjат аутомобили Србија“ (ФАС) представила је истовремено у Крагујевцу и у Милану, нови модел „фијат 500Л ливинг“ (FIAT 500L Living) са пет и седам седишта.

Генерални директор ФАС Антонио Ћезаре Ферара рекао је да се са том верзијом повећава породица модела „фијат 500Л“ и додао да је ове године произведено седам различитих верзија тог аутомобила. Он је рекао да је од прошлог јула до данас произведено више од 80.000 возила.

„Искрено се надамо да ћемо у будућности имати и аутомобил за руско тржиште, уколико српски и руски званичници успеју да постигну договор око извоза овог аутомобила у Русију“, истакао је Ферара.

„Фијат 500Л ливинг“, дугачак 4,35 метара, са пет седишта и дизел мотором продаваће се по цени од 13.650 евра.

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо рекао је да модел „фијат 500Л“ није само пример италијанског квалитета у прошлости и садашњости, већ и оличење успешне сарадње Италије и Србије.

Број 500 означава и број италијанских компанија које послују у Србији. Са „Фијатом“ оне чине Италију главним партнером и највећим страним инвеститором у Србији, рекао је Манцо.

Оне су спремне да се придруже Србији на путу ка прикључењу ЕУ, додао је Манцо. Ова фабрика представља најбољи сигнал Европи и ЕУ да Италија заиста жели да Србија постане део Европе, рекао је Манцо.

Комерцијални директор ФАС Џери Кларк навео је да „фијат 500Л“, а тржишту Европе има удео од 17 одсто у својој категорији, истичући да је тај аутомобил у мају био лидер у моноволумен сегменту.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво