Читај ми!

Од октобра у Атељеу 212 нас очекује „Чиста кућа“

И позоришта су на распусту, али још у јуну су почеле пробе комедије „Чиста кућа“, која ће почетком сезоне бити премијерно представљена у Атељеу 212. Глумац Владислав Михаиловић тумачи једну од улога у овом комаду и са нестрпљењем очекује наставак проба.

Позоришта су на летњем распусту, али у Атељеу 212 су још у јуну започеле пробе за представу Чиста кућа чија премијера је предвиђена половином октобра, за почетак нове позоришне сезоне.

„Мени је ово први пут, а занимљиво је зато што имате времена да мало размислите о свему ономе о чему сте разговарали, тако да верујем да ће бити добро што смо започели тако рано“, каже глумац Владислав Михаиловић, гост Јутарњег програма.

Комад Чиста кућа се игра широм света и преведен је на 14 језика. Написан је 2004. године, а 2005. године улази у финални избор за Пулицерову награду за драму. За ауторку Сару Рул кажу да је „амерички Јонеско“.

„Редитељка представе је Андреа Пјевић, то је заправо њен мастер рад. Тако да нам је и узбудљиво, и лепо, и сви се радујемо почетку наставка проба“, додаје Михаиловић.

Сара Рул преиспитује зашто су неке од најбољих ствари у животу – савршен виц, проналазак сврхе, сродне душе, па чак и осећај задовољства умирања – вредне бескрајног чекања. Прича почиње када брачни пар успешних америчких лекара запошљава чистачицу из Бразила која неће да чисти, већ жели да прича вицеве.

Ексцентричне ликове Саре Рул играју Радмила Томовић, Хана Селимовић, Драгана Ђукић, Владислав Михаиловић и Наталија Степановић студенткиња глуме ФДУ.

Млади ауторски тим чине драматуршкиња Ана Вујадиновић, сценографкиња Милена Грошин, костимографкиња Вера Радојевић и кореографкиње Тамара Пјевић и Ана Игњатовић Загорац.

Музику компонује ЛП дуо, Соња Лончар и Андрија Павловић.

Невероватан успех представе Ролеркостер

Једна од представа која је обележила претходну сезону, а у којој игра Владислав Михаиловић је Ролеркостер. Она осликава свет у коме живимо, кроз визуру главне јунакиње, која се ближи седамдесетој и покушава да одржи корак са убрзањем, са новим правилима игре, са новим технологијама које се појаве док се и не окренемо.

„Та представа је доживела невероватан успех. То је драж позоришта. Не знам шта се ту догодило. Ми смо буквално када је дошла публика, представа је продисала, чак се колега Бане Зеремски бунио зашто се сви толико смеју да не може да чује све реплике“, каже саговорник Иване Миленковић.

Иначе, Владисалав Михаиловић потиче из праве глумачке породице. Син је Милана Цација Михаиловића, а његов брат Петар је такође глумац.

Дипломирао је на Факултету драмских уметности, 1998. године, у класи Миленка Маричића и Бранислава Мићуновића. Од 2000. године стални члан је позоришта Атеље 212.

„Позориште ми је просто било ту, нисам морао да се заинтересујем за њега јер ми је било ту на разне начине. Да ми је тата био аутомеханичар, можда бих данас уживао у некој аутомеханичарској радњи“, закључује гост Јутарњег програма, глумац Владислав Михаиловић.