среда, 26.11.2025, 15:37 -> 15:41
Извор: ПРОМО
Руска салата без журбе – савршенo решење за празнике, славља и породична окупљања
Уз „Фриком“ мешано поврће за руску салату, припрема омиљеног јела постаје брза, једноставна и укусом богата – тако да више времена остане за оно најважније: породицу, пријатеље и добро расположење.
Незамисливо је организовати славље, празничну трпезу или весео дечији рођендан без главне звезде стола – руске салате. Ипак, многи знају колико времена одузме сечење, љуштење и припрема сваког састојка посебно.
Зато је добро имати решење које штеди време, а не одузима ни грам укуса.
Управо ту на сцену ступа „Фриком“ мешано поврће за руску салату, пажљиво припремљено од шаргарепе и кромпира у коцкицама и слатког грашка – све замрзнуто у тренутку највеће свежине.
Док свеже поврће стоји данима на полицама и постепено губи нутритивну вредност, замрзнуто поврће задржава витамине и квалитет од бербе до тањира.
То значи да је укусно решење за оброке увек на дохват руке – у замрзивачу.
Брзо, једноставно и заиста укусно
„Фриком“ поврће за руску салату омогућава да се руска салата направи брже него икада, без дугог стајања у кухињи и без нереда.
Ослобађа време за припрему дома, за разговор са пријатељима или једноставно – за који минут одмора пре доласка гостију.
Поред традиционалне руске салате, ова мешавина је одлична и за рибиље салате, лагане пролећне оброке, као и за све ситуације у којима је потребан шарен, укусан и хранљив додатак јелу.
РЕЦЕПТ: Класична руска салата са „Фриком“ мешаним поврћем
Састојци:
-
1 паковање Фриком мешаног поврћа за руску салату (400 г)
-
200 г мајонеза
-
1–2 кашике павлаке или јогурта (по жељи)
-
150 г сецкане шунке или пилеће прве прераде (по укусу)
-
3–4 кисела краставчића (ситно сецкана)
-
Со и бибер, по укусу
-
По жељи: кашичица сенфа или неколико капи лимуновог сока
Припрема:
-
Скувати поврће:
Фриком мешавину ставити у кључалу воду и кувати 8–10 минута, затим процедити и оставити да се потпуно охлади.
(Алтернативно, поврће се може и кратко обарити на пари.) -
Умутити кремасти део:
Помешати мајонез са кашиком–две павлаке или јогурта како би салата била лаганија и освежавајућа. -
Додати остале састојке:
У великој чинији помешати охлађено поврће, шунку, киселе краставчиће и кремасти део.
По укусу додати со, бибер, сенф или лимун. -
Охладити:
Оставити у фрижидеру најмање 20–30 минута да се укуси повежу.
Један рецепт – много тренутака за памћење
Оно што „Фриком“ донoси свакој породици јесте једноставност. Уместо сати у кухињи, добија се време да се ужива у друштву најближих, у разговору, смеху и лепим тренуцима.
Зато је „Фриком“ поврће више од практичног избора – оно је свакодневни савезник у припреми укусних јела која спајају људе.
Сваки залогај руске салате направљене овако брзо и лако подсећа да је добро решење често врло једноставно, а укусан оброк – само неколико корака далеко.
Коментари