Читај ми!

Од жена – угроженима: На хуманитарном базару прикупљена средства за помоћ сиромашнима

На хуманитарном базару који је организовао Међународни клуб жена прикупљено је око четири и по милиона динара. Новац је недавно додељен организацијама које су конкурисале за финансирање пројеката из прикупљених средстава.

Од 48 организација које су својим пројектима конкурисале за финансирање изабрано је њих девет. Тема пројеката била је „Оснаживање и подршка женама”.

„Жена је нама била та тема, као ми жене, да нешто радимо за жене. И због тога смо исто гледали да буде што више аспекта женских живота да буде покривено, а да није само Београд у питању, него и пројекте широм Србије. И тако смо дошли до њих девет", рекла је Кристина Цетл из Међународног клуба жена.

Једна од њих је и организација из Руског Крстура.

Пројекат “Science for girls empowerment” се реализује у школи „Петро Кузмијак”, а циљ пројекта је оснаживање девојчица у руралној средини у одабиру будућих занимања у области природних наука и математике.

Кроз активности као што су сајам науке, такмичења или радионице са успешним женама из локалне заједнице, девочицама, кроз неформалан приступ отварамо врата света науке и новим могућностима у избору будућих каријера.

Међународни клуб жена чини око 140 жена из 40 од земаља. Кристина Цетл из Аустрије у нашој земљи живи 17 година.

„Циљ овог клуба међународних жена је увек из почетка био да ми подржавамо људи у овој земљи. Ми смо највише гости овде у Србији ,али ми хоћемо нешто, што сте ви толико гостобримљиви, да ми узвратимо овом народу”, каже Наталија Будински Рустем.

На претходним добротворним базарима и другим активностима, Клуб је прикупио око 650.000 евра и донирао средства невладиним добротворним организацијама које подржавају сиромашно и угрожено становништво широм Србије.

петак, 14. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије