Читај ми!

Основана фондација „Милош Биковић“ – помоћ младима да изграде успешну каријеру

У Београду је представљена Фондација „Милош Биковић“ која се бави подршком талентованим и успешним младим људима. Глумац каже да му је циљ да конкретно доприносе средини у којој живи.

Неки од њих су на почетку студија, неки на корак до дипломе, а све их повезује жеља да изграде успешну пословну каријеру. Први корак је, кажу, да се повежу са онима који су успешни у својим професијама, и тако им помогну да изграде вештине у даљем усавршавању.

„Себе видим у покретању стартапа. Имали смо један викенд у Нишу радионицу за презентовање са Рускињом Еленом, ја сам већ имао у четвртак презентацију у нашем Технолошком парку у Нишу студентског тима, и мени је заиста то помогло да срушим баријеру коју сам претходно имао“, каже Михајло Милојковић са Машинског факултета у Нишу.

„Сигурна сам да ћу упознати неке људе, односно, менторе који могу да допринесу мом даљем каријерном напретку, а такође сви студенти које сам до сада упознала, иако смо из различитих сфера, било је занимљиво делити перспективе са људима који имају тренутно другачије усмерење“, наводи Ана са Економског факултета у Крагујевцу.

Фондација коју је основао глумац Милош Биковић, омогућиће студентима да се повежу са успешним српским стручњацима и научницима који раде у иностранству и могу их усмерити на пут до успеха.

„Фондација је оријентисана на најталентованије и најперспективније младе људе у Србији. Мислим да таквим људима када дате врло мало, они могу да направе чудо. Мислим да мало простора у јавном животу им посвећујемо. Прво је што ће они који се баве нечим моћи да се оријентишу шта је то што се најновије дешава, где су извори информација, ко су играчи у њиховом пољу који сада померају границе, моћи ће са њима да додју у контакт“, истиче Биковић.

Због тога су у Београд, на позив Фондације стигли професори са престижних универзитета, али и наши научници који тренутно раде у иностранству.

„Мени је циљ да нашим студентима приближим свет, и да наше студенте приближим свету и да виде да ту нема огромне разлике. Кад држим предавање тамо, било да је Харвард или Принстон, добијем идентична питања као овде са нашим студентима. Мислим да је циљ овде да се наши млади, паметни људи повежу са људима који знају како може да се покрене нешто“, каже Драгана Рогуља са Универзитета Харвард.

„Главни циљ је да идентификујемо велике таленте, не само у науци, него у спорту, уметничким гранама, и користимо нашу мрежу конатаката да им дамо знање. Тражићу таленте на пољу науке и медицине и да их укључујемо у пројекте да они буду следећа генерација која ће да буде лидерска“, наводи српски научник Владимир Цмиљановић.

Фондација је основана пре неколико месеци и тридесетак студената већ су њени полазници.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије