Читај ми!

Занима их све, од Куће цвећа до Калемегдана – Београд је међу омиљеним дестинацијама за туристе из Кине

Београд је једна од пет омиљених дестинација кинеским туристима.

Симпатични и насмејани, воле све да сликају. Према подацима Туристичке организације Београда, када нам дођу у посету, остају дуже од седам дана.

Укупно је од почетка године било 40 хиљада ноћења кинеских туриста само у престоници. Долазе нам углавном представници средње класе, а процењује се да их тренутно у Кини око 200 милиона.

У последњих пет година Београд им је међу првих пет омиљених дестинација.

„Оно што је занимљиво за кинеске туристе и атипично, јесте да њих све занима. Они имају просечно много више предзнања о нашој земљи и главном граду него што то имају неке европске земље. Са друге стране, они немају предрасуде када гледају на Европу. Њима је Београд културно-историјски значајан исто колико Рим и Париз”, изјавио је Миодраг Поповић директор ТОБ-а.

Београд углавном посећују у групама, јер је тако јефтиније и кажу лакше, због језика. Најчешће одседају у хотелима високе категорије.

Избирљиви су када је реч о храни, и траже да им макар један оброк у току дана буде кинеска храна, што у Београду није проблем.

Београд посећују све генерације – оне које памте Тита и Валтера, али и млађе, које Србију повезују са Новаком Ђоковићем и Николом Јокићем.

Посећују Кућу цвећа, Калемегдан, Народно позориште, Музеј Николе Тесле и тржне центре.

„Интересују их детаљи. Сваки Кинез, када дође у Београд сними најмање 1.000 фотографија мобилним телефоном. Постоји та њихова мрежа, где једну фотографију, текст види по 300, 350 милиона људи”, каже Поповић.

Кинеским туристима за Србију није потребна виза, ако остају до 30 дана. Пре две године успостављене су две директне авио-линије на релацијама Београд – Пекинг и Београд – Тјенђин.

„У прилог нам говори и то да ћемо вероватно током године још два нова директна лета отворена за Кину, Шангај што је веома значајно, а нама то пружа прилику да се још више и јаче промовишемо на кинеском тржишту”, додаје Поповић.

Из Туристичке организације Београд кажу да се од овог месеца очекује још више кинеских туриста у Београду.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара