„Од срца до руку“, изложба која разоткрива препознатљивост модног бренда „Долче и Габана“

Долче и Габана, познати италијански дизајнери отворили су у Милану изложбу „Од срца до руку“. Отварању су присуствовале бројне холивудске звезде.

Доменико Долче и Стефано Габана упознали су се у Милану раних осамдесетих, а након тога су, 1985. године, покренули дизајнерски консултантски студио, а потом и сопствени бренд.

Њихов идентитет се не заснива на модној престоници Милану која је родни град Стефана Габане већ на традицији острва Сицилија са кога потиче Доменико Долче по чему су се издвојили од осталих луксузних ривала.

У миланском краљевском здању Palazzo Reale, које је издвојило неколико соба за изложбу, може да се види експлозија боја, шара и отисака сицилијанске мајоличке керамике, јарко обојених кочија које красе зидове, подове и наборе хаљине.

Распрострањена на неколико спратова у миланској палати, Од срца до руку: Долче и Габана прва је изложба посвећена једном од најуспешнијих модних партнерстава.

„Изложба је лепо путовање кроз свет Долчеа и Габане. Кроз изложбу ћете проћи кроз њихов рад који се заснива на потрази за лепотом и савршенством. Сарадња са модним мајсторима и занатлијама, кројачима, женама које везу и свима који посвећују свој живот стварању онога што су Долче и Габана замислили, види се кроз ове украсе“, каже Флоренс Милер, кустос изложбе.

Концепт на којем се изложба заснива је изјава љубави према италијанској култури, извор инспирације и муза која стоји иза духа бренда. Занатско умеће је изложено у реалном времену у поп-ап радионици, где кројачи, кројачице и занатлије раде сваки дан у простору који представља до детаља праве лабораторије ове модне куће.

„Изложба се фокусира на важне теме на којима стилисти раде годинама, и додирује многе елементе попут историје уметности, скулптуре, сликарства, архитектуре, опере, плеса, али и биоскопа и музике. Свет инспирације двојице дизајнера богат је и заснован на историји италијанске уметности и културе“, објашњава Милерова.

На отварању изложбе у Милану појавиле су се многе светске звезде преко Хелен Мирен, Наоми Камбл, Деми Мур које су грађани Милана и туристи могли уживо да виде на тргу Пјаца Дуомо где се налази сам улаз у Palazzo Reale.

Милано је први град из кога креће изложба која одаје почаст и другим италијанским традицијама, од црквених мозаика до опере, приказујући оно што бренд „Долче и Габана“ чини тако препознатљивим у свету.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара