Читај ми!

Херој „Потере“ који је донирао награду малом Тодору: Ово је моје последње учешће у квизовима

„Херој из Прибоја“ који је почетком последње недеље ове године освојио срца телевизијске публике, али и целокупне јавности. Након што је одбранио милион и по динара у квизу „Потера“, Вељко Котлаја је свој део новца донирао за лечење двогодишњег Нишлије Тодора Стојановића. За РТС је открио и како се одлучио на тај потез, какве су реакције породице, али и открива да није задовољан својим наступом, односно да мисли да је могао и више да узме.

Упркос томе што је одушевио људе у Србији, Котлаја каже да ће сад морати да их разочара, јер му је наступ у Потери уједно био и задњи пут да учествује у неком квизу. Пошто је тако одлучио, онда је било и логично да за „испис“ иде на што више.

„Кад је бал нек је маскенбал. Да је већа сума била један динар виша ја бих је изабрао. Неки новинари су касније писали да једва склапам крај са крајем, да живим у дому, а нису уопште објавили интервју са нама. Овом приликом и да поздравим редакцију Српског телеграфа и кажем да нисам у таквој ситуацији и новац ми није неопходан, због чега сам и хтео да се потроши у племенитију сврху“, истакао је Вељко.

Вече пре квиза на сајту организације Буди хуман одлучио је да све што освоји донира Тодору, јер је њему био у том тренутку најпотребнији.

„Највећа награда била ми је позив Тодорових родитеља који су хтели да ми се захвале и кажу да веома цене то шта сам урадио“, додаје харизматични учесник Потере.

Признаје и да није гајио много наде да ће успети да освоји новац због Милице, али да је напетост која се могла видети на телевизорима у ствари показатељ доброг рада монтажера програма.

Ићи или не ићи у Потеру

Када је први пут одлучио да учествује у квизу, нашао се у помало шизофреној ситуацији. У кући је био „дан жалости“ јер су се плашили да неће успети да стигне ни до друге игре, а колеге на факултету, односно како их је назвао „стручни консултатни“, рекли су му да се обавезно пријави.

„Ићи или не ићи. Нисам био сигуран. На крају је мајка рекла: 'Хајде, иди.' Кад сам је звао да кажем да сам освојио суму одговорила је: 'Ти мене зезаш' – и спустила слушалицу“, присећа се Вељко.

Тек сутрадан се чуо братом. „Хајде, сад лепо признај шта си урадио“, упитао га је брат који поново није веровао да сам освојио милион и по динара: „Аха, јеси, јеси. Причај ти то неком другом.“

Пре квиза су покушавали да га наговоре да не иде на вишу суму, али су после натезања ипак поклекли: „Узми вишу, ради шта хоћеш.“

Омеле га трема и инфекција, иначе би узео и више

Највећи проблем му је, како каже, била трема, због чега и није толико добро прошао у првој игри. Још једна отежавајућа околност јесте што је имао инфекцију оба уха, па уопште није спавао претходну ноћ.

„Ово је био мој минимум. Људи ми говоре свака част, али мене је била срамота како сам одиграо. Сви ми честитају, а ја сам мислио да побегнем негде на месец дана па да се вратим кад се слегне прашина“, наводи Вељко.

На завршној је години студија историје, а рекордер Потере признаје да би волео да ради на Истраживачком институту.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара