Читај ми!

Зашто Французи пију све мање вина, и то драстично мање

Истраживања показују да Французи све мање пију вино. Године 1980. половина становништва пила је вино свакога или скоро свакога дана, а 2022. тек њих 11 одсто.

Зашто Французи пију све мање вина, и то драстично мање Зашто Французи пију све мање вина, и то драстично мање

Удео редовних конзумената вина посебно је смањен у 2022. у односу на 2015. годину, и то је део тренда опадања конзумације алкохола, показало је девето издање петогодишњег истраживања о потрошњи вина у Француској.

Године 2022, редовни потрошачи, који конзумирају вино свакодневно или скоро свакодневно, чинили су 11 одсто становништва. То је за пет процената мање у односу на студију из 2015. године, а према подацима из истраживања које је спровео Ipsos Observe за FranceAgriMer & Cniv – Национални комитет међупрофесија за вина са ознаком порекла и географским пореклом.

У студији се наводи да вино конзумира већина потроссацца, али да то сада раде повремено.

Овакав тренд опадања, и мањи број конзумената вина смањује аутори студије пробали су да појасне сменом генерација, али ипак наводе да је то „и део општег тренда опадања конзумације алкохола".

У студији се подсећа да је од шездесетих година прошлог века, па до  2022. године просечна индивидуална потрошња вина код Француза опала за више од 60 одсто.

Проценат људи који не конзумирају вино повећао се на 37 одсто, укључујући око осам процената оних који га пију само на прославама и на посебним догађајима.

Иначе, 19 одсто Француза изјавило је да не конзумира друга алкохолна пића сем вина, и то је за четири процента више у односу на 2015. годину.

Од алкохолних пића једино је пиво добило већи број потрошача.

петак, 12. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво