Читај ми!

Иако има 94 године Милош Никитовић и даље безбедно вози

Опрезнијом вожњом и придржавањем прописа, може се безбрижно дочекати пензија и уживати у животу, тврди Милош Никитовић, најстарији возач из Пожеге и вероватно један од најстаријих у земљи.

Иако гази десету деценију, Милош Никитовић још се провоза аутобилом. Лекари су на прегледу могли само да констатују виталност и продуже возачку дозволу још две године.

„Ја сам 1953. полагао возачки испит. И од тада више никада нисам имао ниједнога минута ми није одузета возачка дозвола. Тридесет пет година сам возио у фирми кола, путнучка кола, директора возио. Али никада нисам имао никаких проблема, ништа, ништа”, наглашава Милош.

За дуговечност сматра да је заслужна генетика од мајке која је живела 97 година. Милош каже да у 94. форму одржава кретањем на сопствени погон. У доброј кондицији је и његов брат.

„Он је старији мало од мене. Није мало, две године. Али је исто, још увек се креће, исто је све. Само он не носи штап. И ја га носим онако, не знам ни ја ради чега“, додаје Никитовић.

Безбрижност у пензионерским данима ужива и захваљујући бризи синова, на које се поноси.

„Милош је врло био поносан на тај посао који је радио. Најпре је кренуо, возио трактор, кад је дошао из војске, па први комбајн ...И на срећу та његова каријера је била врло успешна да није имао неке пехове. И ево, завршио је ту каријеру као возач, возећи путнички аутомобил, такође милион километара без удеса“, напомиње Милошев син, Миле Никитовић.

Данас он слуша млађе, а како му живот није био лак, потомству је пренео најважнију лекцију.

„Ја сам увек решавао те проблеме, када сам некад имао тих проблема, успут то решавам и све изиђе како ваља на крају. Човек, не треба никад да се запушти, увек нек размишља да увек постоји сутра“, поручује витални Милош Никитовић.

Тако је као возач обишао и Европу, а свуда се сналазио само на матерњем језику. Зато треба чувати корене и традицију, тврди Милош, који ведрином и хумором често соколи млађе од себе.

субота, 24. фебруар 2024.
10° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво