Читај ми!

Пантоне прогласио пич фаз за боју 2024. године

Када бисмо могли да замислимо годину која је пред нама, које би боје била? Ова апстрактна мисао је нешто чиме се сваке године баве стручњаци Института за боје Пантоне, који разматрају какви трендови владају у високој моди, дизајну ентеријера, поп култури, али и људској психологији, а ове године су се одлучили за нијансу PANTONE 13-1023.

Пантоне прогласио пич фаз за боју 2024. године Пантоне прогласио пич фаз за боју 2024. године

Према истраживању Института Пантоне, нијанса која ће дефинисати 2024. је пич фаз – лаган, воћни тон који дочарава мир и спокој.

 „Пролазимо кроз много бурних превирања у свом животу и имамо потребу за бојом која смирује“, наводи Лиатрис Ајсман, извршна директорка Института Пантоне, у интервјуу за Си-Ен-Ен.

„То је топла и удобна нијанса. И веома је тактилна. Сматрамо да је у оваквом тренутку то својство заиста важно – додирнути друге људе и окупити их у свом дому.“

Различити тонови боје брескве су се редовно појављивали на модним пистама у колекцијама пролеће–лето 2024, посебно у Милану и италијанским модним кућама као што су „Гучи“, „Жил Сандер“ и „Спортмакс“.

Хаљине у боји брескве могле су се видети и на црвеном тепиху, а њена заступљеност у поп култури је такође временом била све видљивија.

„Мислимо да је боја брескве изразито носталгична“, додала је Ајсманова. „Чешће је женска боја, али у одређеним варијацијама полако се увукла и у мушке ормаре и њихово окружење. Мислим да то говори о модерности ове нијансе.”

У саопштењу за јавност, извршна директорка Пантонеа наводи и да пич фаз буди осећај припадања, инспирише на поновно окупљање и узајамну бригу.

Ове године се такође обележава 25. годишњица Пантонеове иницијативе избора Боје године. Психологија боја иза одлука Ајсманове и њеног тима у претходна три избора била је издржљивост, оптимизам, храброст и снага – које су захтевала константно турбулентна времена.

Али увиђање стања колективног расположења чак и у атмосфери конфузије и анксиозности је територија на којој су стручњаци Пантонеа суверени.

понедељак, 26. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво