Читај ми!

Таксиста у Јапану ухапшен јер је колима убио голуба

Атсуши Озава оптужен је да је колима убио голуба, за ког ветеринари кажу да је угинуо од трауматичног шока.

Упркос томе што их у многим земљама доживљавају као летеће пацове, у Јапану је полиција полиција ухапсила токијског таксисту због сумње да се намерно аутомобилом сјурио у јато птица и убио једну.

Педесетогодишњи Атсуши Озава је прошлог месеца помоћу аутомобила усмртио обичног голуба, који не спада у животињу која се лови, због чега је ухапшен у недељу због кршења закона о заштити дивљих животиња, истакао је портпарол полиције.

Осумњичени је полицији рекао да је улетео јато птица на земљи јер „путеви су за људе, а до голубова је да избегну кола“.

У Јапану ограничен број голубова може да се лови у дивљини, али њихови урбани рођаци могу да буду убијени само ако се докаже да су штеточине и узрокују штету усевима или стоки. Чак и у том случају могу да буду убијени само уз дозволу локалних власти.

Са друге стране, таксиста је наводно када је семафор показао зелено светло убрзао и прошао кроз јато птица брзином од 60 километара на сат. Инцидент је полицији пријавио пролазник који је приметио звук мотора док убрзава.

Ветеринар је обавио пост мортем преглед и утврдио да је узрок смрти голуба трауматични шок.

Имајући у виду да је професионални возач, полиција је описала његов поступак као „изузетно малициозан“, што је довело до неуобичајеног хапшења, наводи Фуџи ТВ нетворк.

понедељак, 26. фебруар 2024.
18° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво