Читај ми!

Дипломатски добротворни базар помаже женама и рањивим групама

У организацији Међународног клуба жена у Хотелу Хајат отворен је 20. добротворни базар на којем је 29 амбасада из Београда имало своје продајне штандове. Клуб сваке године организује акције прикупљања средстава у добротворне сврхе у Србији.

Швајцарски сиреви, италијанске ципеле, словачки медењаци, диван накит, храна, уметнички и занатски предмети, део су продајног базара. Прикупљени новац намењен је пројектима оснаживања жена.

„Ове године новац иде оним женама којима треба највише, самохраним мајкама, женама које су преживеле насиље у породици и екстремно сиромашним женама", рекла је Барбора Кухтова, председница Међународног клуба жена.

„Када се заврши базар онда ми стављамо податке на сајт колико се новца прикупило ове године. То је важно да људи знају тако да с пројектима људи, организације, асоцијације могу да до јануари и фебуара аплицирају. Све је видљиво, и само да кажем да увек буде много оних који аплицирају", каже Соња Шупут Пунинг, такође из Међународног клуба жена.

Чланице Међународног клуба жена су из 52 земље, углавном жене из дипломатских кругова.

„Други пут сам у вашој земљи. Србија је једна домаћинска земља, која прихвата све људе и ово је један од начина да на томе захвалимо вашем народу", сматра Еун Хаи Ким, супруга мексичког амбасадора.

„Данас смо овде јер мислимо да је веома важно подржати жене, посебно оне из рањивих група. Захваљујући донацијама из наше земље наш штанд има различите прозводе и надамо се да ће све бити продато како на нашем тако и на другим штандовима овог хуманитарног догађаја", рекла је Еугенија Греста, супруга италијанског амбасадора.

Претходним добротворним базарима и другим активностима, клуб је прикупио око 650.000 евра и донирао средства невладиним добротворним организацијама које подржавају сиромашно и угрожено становништво широм Србије.

петак, 23. фебруар 2024.
18° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво