Читај ми!

Двогодишњакиња из Кентакија постала најмлађа чланица Менсе

Читање речи наглас које старији напишу на таблету можда није начин на који већина двогодишњака замишља прославу свог рођендана, али тако је Исла Макнаб из Кентакија обележила други рођендан.

У разговору са Гинисовом књигом рекорда, њени родитељи Џејсон и Аманда рекли су да су схватили да би требало да тестирају интелигенцију своје ћерке након што јој је ујна поклонила таблет за други рођендан.

Џејсон је написао реч „црвено“ (red), а Исла ју је прочитала иако је четири до пет година млађа од узраста када деца уобичајено постижу ту способност.

Шокирани отац је онда написао „плаво“ (blue), „жуто“ (yellow), „мачка“ (cat) и „пас“ (dog). Исла је самоуверено прочитала сваку од речи.

После тога, родитељи су почели да примећују речи исписане шареним словима-играчкама по кући.

Слова c-h-a-i-r (столица) била су остављена поред столице, s-o-f-a поред кауча у дневној соби. Једном су наишли на призор свог мачка Бугера како лежи поред слова c-a-t (мачка).

У том тренутку, Аманда Макнаб је схватила да би требало да пошаље ћерку да тестира интелигенцију.

„Иако психолог који је тестирао Ислу ради са надареном децом обично не тестира децу, ипак је направио изузетак“, каже Џејсон, додајући да јој је резултат био 99 одсто на „Станфорд-Бинет“ тесту количника интелигенције. Тада је имала две и по године.

Након тога, Гинисова књига рекорда уврстила ју је на листу као најмлађег члана удружења Менса. Иако је од тада гостовала на телевизији и понекад замоли родитеље да јој пусте снимке ње са Јутјуба, Исла у највећој мери не схвата да поседује изузетну интелигенцију.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво