Читај ми!

Париз окупирале стенице – Французи смишљају како да их се отарасе пре Олимпијских игара

Док се Француска припрема за Олимпијске игре, које ће у овој европској држави бити одржане следећег лета, власти у Паризу упозоравају да се хитно нешто мора предузети против стеница. Последњих недеља, ове досадне бубе примећене су чак и у метроу и биоскопима.

Са проблемом стеница, последњих неколико година, суочава се читава Француска, а како показују последњи извештаји у главном граду је права најезда. Досадне бубе примећене су у кућама, биоскопима, болницама, возовима и просторијама метроа, због чега је за решењем проблема приморан да трага и министар саобраћаја како би заштитио путнике.

Следеће недеље ћу окупити превознике како бих пружио информације о предузетим акцијама и како бисмо заједнички деловали у интересу путника“, објавио је Клеман Бон на Иксу [бившем Твитеру].

Објава министра Бона уследила је дан након што је Емануел Грегоар, заменик градоначелника Париза, написао писмо у име Градске скупштине позивајући премијерку Елизабет Борн да реагује на проблем „пошасти“.

Стенице су проблем јавног здравља и треба их пријавити као такве. Држава мора хитно да окупи све надлежне службе како би донела акциони план који одговара размери ове пошасти, јер се цела Француска припрема да буде домаћин Олимпијских и Параолимпијских игара 2024. године“, поручио је Грегоар у писму.

Размере проблема у Паризу су толике да је Грегоар рекао за Franceinfo да би план за заштиту од стеница требало да буде укључен у уговоре о осигурању кућа и станова.

Према његовим речима, на тај начин би могло да се помогне грађанима који су открили у својим домовима стенице, а забринути су због високе цене борбе са овим штеточинама.

Грегоар је нагласио да град тражи од Владе да организује састанке на којима би се разматрали хитни кораци за контролу штеточина.

Досадне бубе доспеле су у жижу јавности након инцидента крајем августа, када је корисница Твитера објавила фотографије на којима се, како је навела, виде реакције на њеном телу због стеница које су је ујеле док је седела у париском биоскопу.

Биоскоп је 4. септембра издао саопштење у којем се извињава посетиоцима, додајући да се уводе хитне мере борбе против инсеката.

Међутим, ситуација у француској престоници не да се није поправила већ грађани истичу да је све горе. Корисници друштвених медија објављују снимке инсеката који пузе унаоколо по возовима и париском метроу, а стеница има и на аеродрому „Шарл де Гол“.

Министарство за енергетску транзицију Француске наводи на својој веб-страници да је број стеница у земљи у порасту, вероватно, због међународних путовања и отпорности на инсектициде.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара