Читај ми!

Авангарда и футуризам на ревији Пјер Кардена у француској амбасади

Модна ревија "Pierre Cardin powered by Renault" одржана је у амбасади Француске, и на њој је представљено 60 модела из колекције МАРС, која је приказана на последњој Недељи моде у Паризу.

Авангарда и футуризам на ревији Пјер Кардена у француској амбасади Авангарда и футуризам на ревији Пјер Кардена у француској амбасади

На отварању ревије француски амбасадор Пјер Кошар поздравио је супругу председника Србије Тамару Вучић, која је присуствовала ревији, и посебно јој захвалио на интересовању које је показала за француску културу.

„Желео бих посебно да Вам захвалим госпођо Вучић на интересовању које показујете за нашу земљу, њену културу а и шире гледано за франкофонију", рекао Кошар.

Додао је да колекција која је приказана несумњиво представља оно што је увек чинило француско стваралаштво, а то су смелост и елеганција, али и оно што је свету моде „Карденов" лични печат, а то су авангардни дух и футуристичка естетика.

Весна Мандић из организације „Фабрика", која је уз Амбасаду Француске организатор ревије, изјавила је да је `Пјер Карден` једна од највећих модних кућа на свету, и да је поносна што су изабрали Београд за једну од дестинација њихове светске туре, и најавила је излазак француског часописа Мери Клер за српско тржиште.

„Поносни смо што можемо да најавимо објављивање српске едиције познатог француског часописа Мери Клер у издању Колор групе", рекла је Мандићева.

Весна Убипарип испред српске едиције часописа подсетила је да је он одувек био потпуно на страни жена и на страни борбе за женска права, као и да часопис излази данас у 27 земаља широм света.

„Магазин је ту да инспирише и да помогне у изградњи уникатног стила, али и да жене учини аутентичним, јаким и самопоузданим", рекла је Убипарип.

Осим модне ревије одржана је и изложба уникатних ташни "Arte&Belezza" ауторке Драгане Мирчетић.

Ревији је присуствовао и нови уметнички директор тима Пјер Карден, Родриго Басиликати Карден.

уторак, 26. септембар 2023.
25° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"