Читај ми!

Како направити домаћу лимунаду, али са јагодама

Не постоји скоро ништа боље у врелом дану од чаше свеже лимунаде. Нажалост, многи куповни напици са ознаком лимунаде садрже велике количине додатог шећера и непожељних састојака. Зато је увек добро знати како направити укусан, а здрав домаћи напитак.

Упркос томе што врелих јунских дана још нема, домаћа лимунада од јагода, свакако ће вас освежити, нарочито уз велике коцке леда, док лежите у хладу. Овај напитак направљен од домаћих, свежих јагода је здрав, а плус може добро да освежи и разбуди. Лако се прави и нема шећера.

Лимунада од јагода или „јагодада“ захтева само четири састојка.

Основни састојак су наравно јагоде. Оне су богате антиоксидантима попут витамина Ц, мангана и фолата, уз присуство још неколико других витамина и минерала.

Зато су јагоде корисне за имунитет и борбу против хроничних болести, попут канцера и срчаних болести. Они такође помажу здрављу мозга, коже и варења.

Други састојак је сок од лимуна. Направљен од органског лимуна, овај сок такође обезбеђује озбиљну количину витамина Ц и користи срцу, бубрезима и кожи.

Уместо рафинисаног шећера или нездравих замена за шећер, стевија ће овај напитак учинити слатким без штетних ефеката. Заправо, висококвалитетна стевија може подржати губитак тежине, утичући погодно на ниво холестерола и крвног притиска.

Наравно, можете користити и друге здраве, природне заслађиваче ако стевија није ваша опција.

Када заиста треба да утолите жеђ и останете хидрирани, ништа није боље од воде. Важност хидрираности је посебна у врелим данима, нарочито код особа које су активније.

Како направити лимунаду од јагода

Припремите три шоље, најбоље – изворске воде, пола шоље свеже цеђеног сока од лимуна, две шоље свежих или смрзнутих домаћих јагода и стевију по укусу.

Убаците у блендер и миксујте док ваша лимунада не постане глатка и течна.

Напитак је спреман, а може се користити и као воћна основа за разне коктеле.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије