Читај ми!

Са 14 година завршио факултет, а сада ће за „Спејс екс“ слати сателите у свемир

Компанија за истраживање свемира „Спејс екс“ запослила је четрнаестогодишњака као софтверског инжењера, који је описао интервју за посао као „технички изазован“ и „забаван“.

„Придружићу се најбољој компанији на планети као софтверски инжењер у тиму ‘Старлинка’. Ово је један од ретких компанија која није користила мој узраст као арбитрарни и застарели доказ за зрелост и способност“, написао је Каиран Квази на свом Линктин (LincedIn) налогу.

Поруку је написао уочи дипломирања на Школи за инжењерство Универзитета Санта Клара, чиме је постао најмлађа особа да то постигне у 172 године дугој историји те образовне установе, пише Сијетл тајмс.

Због посла планира да се, са мајком, из Плезентона у Калифорнији пресели у Редмонд у Вашингтону, где је централа „Спејс eкса“.

Да није реч и уобичајеном четрнаестогодишњаку његова мајка знала је када је са само две године почео да изговара и комуницира читавим реченицама. У вртићу је вршњацима и васпитачима препричавао вести и занимљивости које је чуо на радију, наводи Лос Анђелес тајмс.

Након што му школско градиво у трећем разреду није било довољно изазовно, његови родитељи су га, уз консултације са стручњацима, уписали у државни колеџ Калифорније са само девет година.

„Ниво учења ми је тамо савршено одговарао“, рекао је за ЛА тајмс.

Исте године према спроведеним тестовима интелигенције, сврстан је у сам врх популације, преноси магазин BrainGain.

Квази је неколико месеци касније почео да стажира на пројекту за вештачку интелигенцију у „Интел лабсу“, а са 11 година се пребацио на Универзитет Санта Клара да би студирао компјутерску науку и инжењерство.

Прошле године провео је четири месеца као стажиста на пројекту машинског учења у компанији за сајбер обавештајну делатност „Blackbird.AI”. Помогао им је да створе софтвер за откривање статистичких аномалија, који проналази и обележава садржај на друштвеним мрежама којим је кришом манипулисано.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се