Читај ми!

Мистериозна мисија агената 007 који су настрадали на језеру Мађоре у Италији

Иако је прошло већ четири дана након несреће на језеру Мађоре у италијанском региону Ломбардија у којој су изгубиле живот четири особе, на површину излазе подаци о томе да су све особе које су учествовале у излету на броду који се преврнуо усред лошег времена, тајни агенти израелског Мосада, и италијанских тајне службе Аисе.

Медији се питају зашто се двадесетак тајних агената састало насред језера Мађоре. Био је то сусрет о коме ништа не би процурело у јавност да није дошло до несреће. Касно у недељу 28.маја, тајни агенти, њих укупно 19, из Аисе и Мосада, сишли су на Острво рибара, најмање острво од три позната острва Боромео, са брода који представља праву пловећу кућу, који је регистрован у Словенији.

Одећа у лежерном стилу, како наводи лист Коријере дела Сера, патике, фармерке, мајице који су, како подвлачи лист, били подесни за излет на језеру или камуфлажу, не би ли личили на туристе, што је можда био део мисије.

Затим - ручак у ресторану Ил Вербано који је био пун, баш као и само острво које је врвело од туриста.

Заједно са групом тајних агената налазио се и скипер Клаудио Карминати који је под истрагом због трагедије која се десила у 19.20 када се брод преврнуо услед врло лошег времена на 100 метара од обале и када су живот изгубиле четири особе: супруга скипера руског порекла, два италијанска тајна агента и један Мосадов.

Несрећа се догодила испред обале места Сесто Календе. Коријере дела сера наводи да су са друге стране обале последњих месеци примећени доласци великог броја важних руских гостију који су били фокусирани на реквалификацију хотела те измештање инвестиција са језера Комо на ово језеро, уколико се заправо не ради о покрићу, наводи лист, који додаје и да је та обала Вербаније пуна ортодоксних Јевреја који издају своје луксузне виле америчким гостима (политичарима, певачима и глумцима).

По италијанским медијима, то је раскрсница на којој се срећу моћне особе, новац и интереси. Они нагађају шта би могао да буде разлог састанка толиког броја тајних агената које називају 007, те се питају да ли је њихов задатак био да прате одређену особу и њене инвестиције, инспекцију, ухођење, постављање бубица, прислушкивача или циљаних рација, или се пак ради о индустријској шпијунажи.

Коријере наводи да Израел може да има велики интерес у праћењу уговора између италијанских и иранских фирми у прављењу делова за дронове који се користе у рату. Наиме, та област језера је пуна фабрика које изграђују хеликоптере, авионе и баве се ваздухопловним инжењерингом.

Операција повлачења особља

Након несреће, "ll 'intelligence" је активирала типичну операцију повлачења особља онемогућавајући њихово идентификовање и било какво цурење вести, смањујући време њиховог боравка у болницама на минимум и ослобађајући, у рекордно кратком року, куће које су узели у најам.

Медији наводе да сада улази у игру контра-шпијунажа са циљем да се открије шта је толико тајних агената радило у близини места Варезе.

Ни над једном жртвом није урађена аутопсија. Полиција је саслушала преживеле само у вези са несрећом која се догодила када се изненада подигао јак ветар, али не и у вези са тим шта су тачно радили на језеру.

Агенти Мосада су у врло кратком року враћени у Израел посебним приватним џетом намењеним за „сензибилан транспорт" који је послат директно из Израела док су и италијански агенти моментално напустили место несреће.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво