Колико је у животу важна недељна рутина

Најтеже је успоставити било коју врсту рутине на недељном нивоу, али када се то догоди, онда нам је све лакше и током радне недеље добро функционишемо у свим сегментима живота.

Знамо колико је важно имати дневну рутину. Медији су преплављени различитим саветима и препорукама за јутарњу, дневну, вечерњу, ноћну, рутину вежбања, исхране, рутину свакодневног живота и многих других.

Чести нисмо ни свесни колико је она важна за наш  успешнији свакодневни живот.

Усвајањем рутине која „ради“ за нас, промовишемо  навике које нам омогућавају да будемо најсрећнија и најздравија верзија себе, као и да све своје обавезе завршимо на време.

Рутине могу да помогну у одабиру дневних обавеза, приоритетима као што су вежбање, здрава исхрана, спавање, уношења течности у организам, уживање у хобијима.

Хал Елрод, аутор књиге „Чудесно јутро“, тврди да је јутарња рутина кључна за постављање успешног дана.

„Начин на који се будите сваког дана и јутарња рутина (или недостатак исте) драматично утиче на лични ниво успеха у свакој области живота. Рутине помажу у стабилизацији расположења и могу много да побољшају ментално здравље особе омогућавајући јој да престане да брине, јер по плану већ зна шта следи. Међутим, чак и најбоље рутине с времена на време могу изгледати помало излизане и досадне“, истакао је Хал Елрод.

Рутина може и да застари

Иако рутине могу бити веома корисне за здравље, срећу и продуктивност, поштовање исте из дана у дан може и да „засити“ тело и ум после одређеног временског периода.

Човек временом може да почне да се осећа досадно и контрапродуктивно. Учење у било ком узрасту је један од начина да се рутина освежи, као и проналажење хобија који истиче нашу креативну страну. Још један начин да се избегне монотонија је постављање дневних циљева. Они могу бити различити за сваки дан.

Други начин да се дода мало зачина у дневну рутину је да преуредите редослед својих задатака. Ако можете мало да промените ствари, а да и даље задржите исту основну рутину, то може да помогне да се осећате као да вам дан није увек исти.

среда, 07. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено