Читај ми!

Ајвар, штрудле, кавурма... Експлозија укуса на Београдском сајму етно хране и пића

На Београдском сајму традиционална изложба етно хране и пића. Више од 300 излагача из земље и окружења представљају производе – припремљене на традиционалан начин, од органских производа.

За посетиоце који дођу да дегустирају производе и понешто купе, сајам је парадан. За хотелијере и угоститеље - радан. Траже пословне партнере од којих ће набављати сировине.

„Наши купци су тренутно сви елитни београдски ресторани, верујте да би могли продати много више него што имамо. Наш задатак је сада да се бавимо производњом стоке, увећамо производњу, квалитет да одржимо и онда ћемо вероватно доћи и до извоза", каже Јован Миливојевић из „Бојчинске колебе".

Пиротски крављи качкаваљ већ има заштићено географско порекло.

„Он је стар преко 10 месеци, у коморама зри, имамо овчји качкаваљ, мешанац, имамо ђубек, решковац", рекао је Из Пироћанаца, Јован Петровић.

Из Војводине стижу кулен, чварци, кавурма, али и штрудле, нудле ...

„То је мешавина свих наших кухиња, специјалитета од разних народа и народности Војводине", каже Петар Радић из Задружног савеза Војводине.

Лесковчани кажу да је ајвар прави, само ако се спрема од три намирнице, паприке, соли и уља.

„Да би био добар ајвар мора два, два и по килограма паприка за једну теглу, ја радим без конзерванса и адитива", истиче Горан Михајловић из „Софи про".

Експлозија боја, мириса и укуса – до недеље увече на Београдском сајму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво