Читај ми!

Певач Ћемо после неколико здравствених криза, победио рак крајника

Године короне биле су му тешке, али не због вируса, већ због других здравствених компликација. Шта се све догађало и кроз какве борбе за здравље је пролазио, за „РТС Oрдинацију“ говорио је познати певач Амел Ћеман Ћемо. 

Када губе здравље, људи дају све да га поврате, а након здравствених криза, певач Ћемо истиче: „Најбитнија је воља човека да преброди и победи.“

Објашњава шта је све недавно прошао: „Та 2020. као да није ни постојала, заиста је то била чудна година. Ја сам имао тегобе и температуре, то је трајало годину дана. Када урадим резултате, ништа није било повећано, све је било у границама нормале. Док нисам добио инфекцију апсцес на глутеусу. Када ме је погледао доктор Јовановић, начелник Хитне помоћи Војномедицинске академије, рекао је да је то изазвао неки вирус.“

Певач наводи да се лекару јавио након што је инфекција кренула да напредује. Срећом, рана је санирана на време, тако да је избегао сепсу. Интервенција је захтевала константно третирање инфицираног места због чега је свакодневно одлазио на Војномедицинску академију. Због велике количине антибиотика добио је гљивичну инфекцију, а убрзо и осип по целом телу.

„Кажу – битно је само здравље. Мени је жао што та реченица не допире до људи док им се нешто не деси. Није ни до мене допирала, али онога момента када се деси, онда је то битна ствар“, каже познати естрадни извођач Ћемо.

Суочавање са дијагнозом карцином крајника

Проблеми су се низали један за другим, а следећи је био гнојна ангина. „Узимао сам терапију за гнојну ангину и када је то прошло, поново сам отишао код лекара, а он ми је рекао: 'Сада имаш кандиду.' Онда сам третирао кандиду, али остало ми је на левој страни крајника нешто налик карфиолу. Мој пријатељ, који је оториноларинголог, рекао ми је да урадим анализе. Констатовао је, према антителима, да ми је то изазвала мононуклеоза“, отворено и искрено објашњава Ћема.

Певачу је предложена операција. Након интервенције урађене су анализе и сазнао је да су уочене малигне ћелије. „Када ми је то доктор саопштио, ја сам то чуо и једва сам чекао да изађем из ординације. Када сам сео у ауто, нисам могао да кренем ни лево ни десно, почео сам да плачем“, каже Амел Ћеман Ћемо. 

Да унутрашњи глас треба послушати и наставити бригу о свом здрављу, потврдила му је једна од ситуација у наредном периоду. Ћемо објашњава како: „Једно јутро сам се пробудио и као да ми је неки глас говорио – иди по још резултата и по још мишљења. Тако да сам поново отишао на ревизију и анализу тих плочица.“

Након те ревизије утврђено је да певач није кандидат за хемиотерапију. Касније је подвргнут имунотерапији, а последње многобројне контроле указују да је ова тешка болест иза њега, као и да више нема никаквих малигних промена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво