уторак, 15.04.2014, 11:30 -> 13:01
Кухињски калфа: „Ђачки залогај“
Сваког уторка проверавамо како кувају ученици угоститељских школа у Србији. Камере РТС-а снимиле су у школским кухињама и ресторанима рецепте за здраве, јефтине и лепе оброке. На реду је „Ђачки залогај“. Од броја „лајкова“ на „Фејсбук“ страници Кухињског калфе зависи и пласман школа.
У Јутарњем програму РТС-а наставља се друга сезона „Кухињског калфе“. Сваког уторка у 8.30 часова нова лица, нови рецепти и једна нова школа.
Нову сезону пролећних рецепата можете да пратите на Фејсбук страници „Кухињског калфе“, где можете и да гласате, лајковањем објављених видео-клипова. Млади кулинари Угоститељско-туристичкe школe из Чајетине показали су како се спрема „Ђачки залогај“.
Ђачки залогај
Пилећи филе посолити и побиберити. На филе ставити лист зеља, спанаћа или блитве. Ставити качкаваљ, преко качкаваља црвену паприку бабуру. Уролати филе и кратко га пропржити у фолији, извадити из фолије и пропржити без фолије 2-3 минута.
Гарнитура
У загрејан тигањ ставити путер. Када се растопи, додати паприку и кратко пропржити. Додати шампињоне, пиринач, парадајз пире и чери парадајз. Кратко пропржити и посолити. Термичка обрада гарнитуре 3-4 минута. Зелен се користи за декорацију пре сервирања.
Кухињски калфа
Такмичење угоститељских школа Србије у припремању и аранжирању здравих и приступачних оброка, „Кухињски калфа“, замишљено је као серијал прилога из школских кухиња.
Уз помоћ својих наставника, ученици спремају јела која су специјалитети у срединама у којима се налази њихова школа. Пажња је усмерена на нутритивну вредност оброка као и на цену, која треба да буде прихватљива.
Снимање и припрема јела одвија се у школским ресторанима, на истим местима на којима се и полажу испити из куварства, она која одговарају укусу и традицији града и околине у којој се налази седиште школе.
Ученици, заједно са наставницима и нутриционистима, гостоваће у најгледанијој јутарњој емисији у Србији и на тај начин промовисати своју школу, али пре свега подстицати младе на здраву исхрану и здрав живот.
Сви приказани рецепти, заједно са ценама и снимком начина припреме моћи ће да се виде на Интернет порталу РТС-а, у подсајту Магазин, и Фејсбук страници „Кухињског калфе“.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар