Читај ми!

Кухињски калфа: „Хељдиза са поврћем и пилетином“

Друга сезона „Кухињског калфе“ захуктава се уз „Хељдизу са поврћем и пилетином“. Сваког уторка у 8.30 у Јутарњем програму РТС-а нови учесници укрштају варјаче. За омиљене рецепте у пролећној сезони „Вршњацу кувају за вршњаке“ можете да гласате на „Фејсбук“ страници „Кухињског калфе“.

У Јутарњем програму РТС-а наставља се друга сезона „Кухињског калфе“. Сваког уторка у 8.30 часова нова лица, нови рецепти и једна нова школа.

Угоститељско - туристичка школа из Ниша показала је како се спрема „Хељдиза са поврћем и пилетином“.

Нову сезону пролећних рецепата можете да пратите на Фејсбук страници „Кухињског калфе“, где можете и да гласате, лајковањем објављених видео-клипова.

Хељдиза са поврћем и пилетином

У одговарајућој посуди улупати јаје и додати со и шећер по потреби. Затим додати предвиђену количину брашна и налити воду. Смеса треба да буде мало гушћа него за палачинке.

Зачинити излупану пилетину додавањем карија, соли и бибера и испећи на грил-плочи са обе стране. Зелену салату и шаргарепу исећи „на жилијен“, а кисели краставац, печурке и тиквице на листиће. Онда на грил-плочи испећи шаргарепу, тиквице и печурке.

Сјединити неутралну павлаку и кечап. Од припремљеног теста пржити палачинке и премазати сирним намазом. Преко тога распоредити зелену салату и попрскати дресингом. Затим наређати киселе краставце и гриловано поврће и распоредити пилетину исечену „на жилијен“.

На крају уроловати палачинку и причврстити прстеном од паприке.

Цена потребних намирница за ово јело за пет особа је 500 динара. 

Кухињски калфа

Такмичење угоститељских школа Србије у припремању и аранжирању здравих и приступачних оброка, „Кухињски калфа“, замишљено је као серијал прилога из школских кухиња.

Уз помоћ својих наставника, ученици спремају јела која су специјалитети у срединама у којима се налази њихова школа. Пажња је усмерена на нутритивну вредност оброка као и на цену, која треба да буде прихватљива.

Снимање и припрема јела одвија се у школским ресторанима, на истим местима на којима се и полажу испити из куварства, она која одговарају укусу и традицији града и околине у којој се налази седиште школе.

Ученици, заједно са наставницима и нутриционистима, гостоваће у најгледанијој јутарњој емисији у Србији и на тај начин промовисати своју школу, али пре свега подстицати младе на здраву исхрану и здрав живот.

Сви приказани рецепти, заједно са ценама и снимком начина припреме моћи ће да се виде на Интернет порталу РТС-а, у подсајту Магазин, и Фејсбук страници „Кухињског калфе“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. јул 2025.
26° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом