БиХ, због посете премијера Пакистана склоњена божићна јелка

Током службене посете Сарајеву премијера Пакистана Наваза Шарифа, председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић одвео је госта у џамију, Гази Хусрев бегову библиотеку и на гроб Алије Изетбеговића, а за време посете била је склоњена божићна јелка из хола зграде Парламентарне скупштине БиХ, јавља РТРС.

Наводи се да је јелка, на интервенцију запослених Срба и Хрвата враћена, али тек када је пакистанска делегација напустила скупштину.

„То је потез који шаље веома ружну поруку. Не разумем зашто се то догађа, јер сам уверен да се и сам пакистански премијер не би с тим сложио“, оценио је потпредседник Дома народа Парламентарне скупштине (ПС) БиХ Бариша Чолак.

Председавајућа Комисије за спољне послове Представничког дома ПС БиХ Душанка Мајкић каже да то није начин на који се представља мултиетничка земља каква је БиХ.

„Он (Шариф) је дошао у посету Бошњацима, а Бошњаци стварају илузију о БиХ као земљи Бошњака пред њиховим пријатељима из арапског света. Није то начин на који се представља једна мултиетничка земља, али то нама потврђује да БиХ оваква каква је, не може бити, нити потрајати“, каже Мајкићева.

Шеф босанскохерцеговачке дипломатије Игор Црнадак сматра да од посете пакистанског премијера не треба правити дипломатски проблем.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво