Читај ми!

Њујоршки четбот саветовао предузетнике да крше закон

Градски четбот Њујорка Мајсити, заснован на вештачкој интелигенцији, давао је нетачне одговоре и савете предузетницима који би подразумевали кршење закона.

Мајсити (MyCity), четбот за помоћ грађанима Њујорка, наводио је, између осталог, да предузетници могу да узму део напојнице од својих радника, као и да нема прописа који би захтевали од шефова да запослене унапред обавесте о премени распореда.

Међу осталим такозваним халуцинацијама четбота била је и тврдња да власници продавница у Њујорку не морају да примају готовину. Четбот највероватније није располагао информацијом да је закон града Њујорка из 2020. године продавце обавезују да примају готовину.

Градоначелник Њујорка Ерик Адамс признао је новинарима да четбот Мајсити прави грешке у неким областима, али је нагласио да је у питању експериментални пројекат.

„Када користите технологију, увек морате да је убаците у реално окружење да бисте одстранили недостатке, навео је Адамс.

Четбот Мајсити је у употреби од октобра 2023. године. Тада је рекламиран као алат који даје поуздане одговоре на упите, али, по свему судећи, понекад измишља ствари или тврди нешто што није истина, што су проблеми које имају и друге платформе засноване на вештачкој интелигенцији.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара