Читај ми!

Њујоршки четбот саветовао предузетнике да крше закон

Градски четбот Њујорка Мајсити, заснован на вештачкој интелигенцији, давао је нетачне одговоре и савете предузетницима који би подразумевали кршење закона.

Мајсити (MyCity), четбот за помоћ грађанима Њујорка, наводио је, између осталог, да предузетници могу да узму део напојнице од својих радника, као и да нема прописа који би захтевали од шефова да запослене унапред обавесте о премени распореда.

Међу осталим такозваним халуцинацијама четбота била је и тврдња да власници продавница у Њујорку не морају да примају готовину. Четбот највероватније није располагао информацијом да је закон града Њујорка из 2020. године продавце обавезују да примају готовину.

Градоначелник Њујорка Ерик Адамс признао је новинарима да четбот Мајсити прави грешке у неким областима, али је нагласио да је у питању експериментални пројекат.

„Када користите технологију, увек морате да је убаците у реално окружење да бисте одстранили недостатке, навео је Адамс.

Четбот Мајсити је у употреби од октобра 2023. године. Тада је рекламиран као алат који даје поуздане одговоре на упите, али, по свему судећи, понекад измишља ствари или тврди нешто што није истина, што су проблеми које имају и друге платформе засноване на вештачкој интелигенцији.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво