Читај ми!

Како ће ChatGPT памтити, али и заборављати оно што му наредите

Kомпанија за развој вештачке интелигенције Open AI почела је са тестирањем увођења контроле меморије за један број корисника система чет џи-пи-ти (ChatGPT).

Како ће ChatGPT памтити, али и заборављати оно што му наредите Како ће ChatGPT памтити, али и заборављати оно што му наредите

Како из калифорнијске компаније наводе на свом блогу, тестира се способност ChatGPT-а да запамти ствари које са њим разматрате, како би будући „разговори“ били кориснији и квалитетнији.

У блогу се наглашава да тако „корисници контролишумеморију ChatGPT-а.

„Памћење ствари о којима разговарате у свим ћаскањима штеди вас од понављања информација и чини будуће разговоре кориснијим. Ви контролишете меморију ChatGPT-а. Можете му експлицитно рећи да запамти нешто, питати га шта памти, али му и рећи да нешто заборави – како у разговору тако и кроз подешавања. Такође га можете потпуно искључити и избрисати податке којима систем оперише“, наводе из компаније.

Најављено је да ће у текућој седмици ове новине бити испробане код одређеног броја „бесплатних“ али и „Плус корисника“, да би се и практично видело како све наведено функционише.

На који начин систем меморије функционише

Док ћаскате са ChatGPT-ом, можете да га замолите да запамти нешто конкретно или да му дозволите да сам покупи детаље. Меморија ће му бити боља што је више користите и временом ћете почети да примећујете побољшања.

На блогу је дат и пример: „Помињете у разговору да имате дете које воли медузе. Када замолите потом ChatGPT да вам помогне у креирању рођенданске честитке за дете, вероватно ће на њој бити медуза која носи шешир за забаву”.

Можете да користите и привремено ћаскање за разговоре без меморије.

Ако желите да разговарате без коришћења меморије, користите привремено ћаскање. Привремена ћаскања се неће појављивати у историји, неће користити меморију и неће се користити за обуку модела.

У блогу се истиче и да се „Предузимају кораци да се процене и ублаже пристрасности, и да се ChatGPT одвари од проактивног памћења осетљивих информација, као што су здравствени детаљи – осим ако корисник то изричито не затражи.

Из компаније наводе и новине које ће помоћи у свакодневном послу који корисник обавља: „Може научити ваш стил и преференције и надограђивати се на претходне интеракције. Ово вам штеди време и доводи до релевантнијих и проницљивијих, вернијих решења. ChatGPT може запамтити ваше поставке тона, гласа и формата и аутоматски их применити на ваше нацрте, пројекте, постове...“

Enterprise и Team корисници ће, како је најављено, имати приступ меморији коју ће систем надограђивати као посебну. На пример, како је објављено:„ GPT ће помоћи око избора књига за читање. Са прилагођеном меморијом, памти ваше преференције, као што су омиљени жанрови или књиге, и прилагођава препоруке у складу са тим, без потребе за поновљеним уносима информација“.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво