Читај ми!

Икс уводи претплату од једног долара годишње за нове кориснике

Друштвена мрежа Икс уводи претплату за нове кориснике, а власник компаније Илон Маск истиче да претплата за циљ има борбу против ботова.

Икс, некадашњи Твитер, почео је да наплаћује један долар годишње за нове кориснике на Новом Зеланду и Филипинима, што им омогућава да шаљу поруке, одговарају, ретвитују и лајкују.

„Од 17. октобра почели смо да тестирамо програм 'Нисам бот' – метод претплате за нове кориснике у две државе. Систем је развијен да појача наше напоре да смањимо спам, манипулацију платформе и активност ботова“, навели су из мреже.

Тиме ће, како кажу, оценити потенцијално моћне мере које ће помоћи контролисању ботова и спамера, а истовремено омогућити доступност свима са малим бесплатним налогом.

Нови корисници у Новом Зеланду и Филипинима мораће прво да потврде своје телефонске бројеве, а онда уплате долара годишње претплате да би могли да шаљу, лајкују одговарају, ретвитују, цитирају и означавају поруке.

Они који не желе да плате моћи ће само да читају поруке, гледају снимке и прате друге налоге.

Маск је прошлог месеца, у разговору са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, први пут поменуо да постоји могућност да сви корисници платформе морају да плаћају претплату, али је за сада она ограничена само на нове кориснике.

Логика иза потеза јесте да би симболична претплата могла да поскупи услугу онима који желе да манипулишу платформом и контролишу бот-фарме.

Осим тога, сваки пут када неко жели да створи још један бот налог, био би му потребан још један начин плаћања.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво