Читај ми!

Представљен Iphone 15, Apple прешао на USB-C пуњач и на јаче камере

Новитети из компаније „Apple“ – четири нова iPhone 15 модела и Apple Watch серија 9 представљени су у Купертину.

Представљен Iphone 15, Apple прешао на USB-C пуњач и на јаче камере Представљен Iphone 15, Apple прешао на USB-C пуњач и на јаче камере

Представљени iPhone 15 и iPhone 15 Plus у пет нових боја имају нове, јаче камере, као и iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Они су први пут израђени од титанијума. Такође, објављен је и прелаз на USB-C пуњаче. Презентација се одиграла у кампусу компаније Apple у театру „Стив Џобс“.

Тим Кук се обратио испред компаније и подсетио на нове Apple преносиве рачунаре као и на Vision Pro, VR уређај.

Apple је увео „дабл тап“ на Apple Watch 9 – нову фукцију која омогућава одговор на позиве двоструким додиром кажипрста и палца.

Премијеру је имао и Apple Watch Ultra 2, сат са батеријом која траје 36 сати и који ће, када се нађе у продаји, после 22. септембра, коштати 799 долара.

Цена телефона је 799 долара за iPhone 15, а Plus модел кошта 899 долара.

Новост је и избацивање усека на врху дисплеја али и појачање камере – главно сочиво има 48 мегапиксела уз појачан зум.

Потврђено је и оно што је многе занимало, а то је да се Apple пребацује на USB-C пуњач.

Apple iPhone 15 Pro иApple iPhone 15 Pro Max

Телефони iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max tкористиће титанијум који користе и ровери на Марсу, а у питању је лак и снажан материјал. Apple је изабрао брушену а не полирану структуру материјала.

После 16 година рада, компанија је решила и да уклони прекидач за смањење звука, он је замењен новим Action дугметом које ће корисници сами програмирати.

Pro модел има 6.1-инчни екран, а Pro Max 6.7 инча. Оба модела покреће про-чип A17 за који у компанији тврдеда је најбржи код свих паметних телефона и да се може поредити са оним у рачунарима.

Систем камера који има iPhone 15 Pro садржи главни сензор од 48MP, 5x телефото камеру са f/2.8 и ултраширокоугаону камеру са микроопцијом. Главна камера има резолуцију од 48 MP али уз јачи сензор и могућностима за прављење квалитетнијих нићних снимака, тврде креатори.

iPhone 15 Pro Max сада има нову телефото камеру од 12 MP, са 5x оптичким зумом и f/2.8 отвором бленде. Телефото камера на iPhone 15 Pro моделу имаће исти 3x оптички зум уз унапређену ултраширокоугаону камеру од 12 MP, која подржава аутофокус и макрофотографисање.

Важан помена је и Spatial video – снимање тродимензионалних снимака и репродуковање уз Vision Pro уређаје.

Упркос најављеним поскупљењима, почетне конфигурације имају исту цену као и прошле године - 999 долара зa iPhone 15 Pro са 128GB и 1199 долара за Pro Max са 256GB.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво