Читај ми!

Алфа Ромео 33 - нови, стари модел 33, у само 33 примерка за милион евра

Да традиција и иновација могу заједно доказао је нови (стари) модел Алфа Ромеа 33 Страдале, hypercar који је инспирисан моделом из 1967. године и који је управо представљен у Арезеу, провинција града Милана где се налази музеј Алфа Ромеа.

Нови модел ће се произвести у само 33 примерка, који су већ продати, а чија главна карактеристика је тотална персонализација по укусу сваког купца.

Због израде овог модела основан је тим "Bottega" који чине професионалци  куће Алфа Ромео и који су контактирали све заинтересоване купце који су заједно са њима реализовали свој персонализовани модел до минималних детаља уз могућност и да "потпишу" број шасије.

До првих контаката између клијената и тима Алфа Ромео дошло је току "Gran Premio Italia", током претходне године. Нови модел аутомобила биће представљен у Монци током викенда трка формуле један.

Ново одељење "Bottega" чине професионалци под вођством Жан Филипа Импарато који је и генерални директор Алфа Ромеа. 

Поменути аутомобил направљен у два модела: класичан и електричан. Поред имена, овај број представља максималну брзину коју је могуће достићи, 333 километара на сат.

Овај модел аутомобила може да достигне брзину од 333 километара на сат, за три секунде може да достигне брзину од 100 километара на сат, а потребно му је 33 метра да се заустави након кочења.

Нови модел "алфе 33 страдале" има задатак и да увећа вредност бренда Алфа Ромео. Карактеристика овог модела је отварање врата увис под именом Елитра док унутрашњост има две верзије: "Трибуто" (Посвета) и "Алфа Форсе" (Алфа трке).

Аутомобил има дизајн инспирисан  унутрашњошћу авиона, а материјали који су коришћени су алуминијум, угљенична влакна, кожа и префињене тканине.

Седишта су пресвучена кожом фотеља „Фрау“, волан има спортску форму без команди, док је табла са инструментима у облику телескопа која је типична за Алфа Ромео.

 У зависности да ли је стил вожње "Пут" или "Писта", информације су другачије графички приказане и врло су лаке за разумевање. Уколико се одабере стил вожње „Писта“, постоји дугме у облику детелине са четири листа који омогућава "Брзи старт".  Модел 33 страдале поседује битурбо В6 од преко 620 коњских снага а у електричној конфигурацији од преко 750 кс са дометом од око 450 километара.

Клијентима су понуђене три боје: Алфа пастелно црвена, Црвено Вила д/Есте и Краљевско плаво, поред црвено беле инспирисане тркачким аутомобилима из шездесетих година.

Натпис Алфа Ромео може бити златан, црн или сребрн, а и све остало на аутомобилу може да буде промењено по жељи клијента. По још увек непотврђеној цени од више од милион евра.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво