Читај ми!

Тредс почистио и рекорд Chat GPT-ја, Маск ужасно бесан на Закерберга

Инстаграмова нова апликација Тредс премашила је број од сто милиона корисника, што значи да је достигла „прекретницу“ драматично брже од Chat GPT-јa. Док је Chat GPT-ју било потребно два месеца да стигне до тог циља, Тредсу који је покренут у среду било је довољно неколико дана.

У прва два сата након лансирања, апликација Тредс из Метине кухиње дошла је до два милиона корисника, убрзо се тај број попео на пет милиона, затим на десет, па тридесет милиона, а затим и до седамдесет милиона корисника.

Лансирање је прошло „много изнад наших очекивања", рекао је извршни директор Марк Закерберг у петак.

Закерберг је у понедељак рекао да је раст био „углавном органски“:

Када каже „органски“, Закерберг мисли на то да у промоцију саме апликације није уложено много новца. 

О томе је писао и шеф Инстаграма Адам Мосери, који је такође приметио да је било потребно само пет дана да се стигне до магичног броја.

„Сто милиона људи се пријавило за Тредс за пет дана. Нисам сигуран да могу да замислим ту чињеницу. То је сулудо; Не могу да схватим то“, написао је Мосери.

Тредс је још у повоју и мораћемо да сачекамо да видимо да ли ће доћи до циља до ког је дошао Твитер.

Мета не циља конкретно на покушај да замени Твитер, истакао је Мосери, и компанија неће активно подстицати политику и тешке вести на платформи, али би то могло да буде место где људи одлазе да ћаскају.

Иако бројеви нису директно упоредиви, од прошлог новембра Твитер је имао око 260.000.000 активних корисника који се дневно, како је тада истицао Илон Маск, могу уновчити.

У скорије време, Волстрит џорнал извештава да оглашивачима говори да има око 535.000.000 активних корисника који се месечно могу уновчити.

Али спољни подаци сугеришу да је саобраћај на Твитеру у опадајућем тренду последњих месеци, а извршни директор CloudFlare-а Метју Принс је објавио да се саобраћај „смањује“.

Увреде и бес Илона Маска

Иако је пре само неколико дана компанија Твитер упутила писмо шефу Мете Марку Закербергу у којем наводи да намерава да заштити своје право интелектуалне својине, а Илон Маск поручио да је „конкуренција у реду, али варање није", власника Твитера разбеснела је порука на друштвеној мрежи чији је власник.

На идеју твитераша да Марк Закерберг оде у свемир и потпуно разбесни Илона Маска, на коју је власник Тредса одговорио смајлијем, Маск је "испоручио" увреду и позвао Закерберга на необично такмиење. 

Два најистакнутија светска технолошка милијардера – Илон Маск и Марк Закерберг – пристали су, недавно, да се боре један против другог на борилишту ултимат фајта у Вегас „Октагону“.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије