Читај ми!

Представници компаније Амазон у посети Канцеларији за ИТ и еУправу

У оквиру дводневне посете Републици Србији, представници глобалне ИТ компаније „Амазон“ данас су посетили Канцеларију за ИТ и еУправу где је одржан састанак са Миланом Латиновићем, в. д. директором Канцеларије и Јеленом Бојовић, директорком Центра за четврту индустријску револуцију.

Представници компаније Амазон у посети Канцеларији за ИТ и еУправу Представници компаније Амазон у посети Канцеларији за ИТ и еУправу

На састанаку се говорило о могућностима сарадње, представљени су најзначајнији пројекти Србије на пољу дигитализације, као и планови за проширење инфраструктуре и јачања људских капацитета у ИТ сектору.

На састанку смо поред представљања најзначајнијих пројеката Канцеларије и инвестиционе климе у Србији са представницима 'Амазона' разговарали и о јачању међусобне сарадње на различитим пољима. Радује ме јер је истакнута обострана жеља за узајамним одржавањем сарадње на пољу технолошких иновација и подизања људских капацитета у ИТ сектору“, изјавио је Милан Латиновић, в.д. директора Канцеларије за ИТ и еУправу.

Додаје да су неке од тема састанка биле усмерене на развој технолошких могућности, развој људских капацитета који су спремни да примењују клауд технологију, брже прихватање клауда за нове бизнисе и коришћење клауд технологија у државном сектору највише кроз Програм отворених података, као и кроз иницирање нових пилот пројеката.

Такође, са делегацијом смо разговарали и око доношења регулативе за коришћење клауд инфраструктуре – 'Cloud first policy' где бисмо практично искористили њихову експертизу у овом пољу, јер је то следећи корак за ИКТ сектор у Србији“, истиче Латиновић.

Сарадња са највећим и најуспешнијим светским компанијама очекивано може донети вишеструке користи за развој наше економије, привреде и целокупног друштва, а само њихово присуство и интересовање шаље позитивне сигнале свим другим сличним компанијама, као и привреди, нарочито оној која је базирана ка иновативним решењима“, изјавила је Јелена Бојовић, директорка Центра за четврту индустријску револуцију.

Представници „Амазона“ ће током другог дана посете Србији, обићи и Државни дата центар у Крагујевцу где ће бити одржан састанак са председницом Владе Републике Србије, Аном Брнабић, министром информисања и телекомуникација, Михаилом Јовановићем, в.д. директором Канцеларије за ИТ и еУправу, Миланом Латиновићем, градоначелником Крагујевца, Николом Дашићем и директором Data Cloud Technology, Данилом Савићем, након којег ће бити потписан Меморандум о разумевању између ове компаније и Министарства информисања и телекомуникација.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво