Читај ми!

Велики пробој кинеских стручњака на пољу 6Г технологије

Кинески истраживачи су постигли велики пробој на пољу 6Г комуникационе технологије и спровели први бежични пренос огромном брзином.

Шеста генерација бежичне мреже, односно 6Г, наредна је степеница у развоју телекомуникационих система која обећава још поузданију и бржу комуникацију од било које тренутне технологије.

Иако 5Г мрежа, која се и даље уводи широм света, нуди много мање кашњења током преноса података у односу на претходну, од 6Г се очекује да још више повећа брзину омогућавајући ефикасно коришћење електромагнетног спектра, наводи Саут Чајна морнинг пост.

Наредна 6Г мрежа омогућиће коришћење технологије виртуелне реалности у високој дефиницији, холографску комуникацију и примену сличних веома захтевних апликација.

Због чега је кинески напредак посебан

Стручњаци са института кинеске "China Aerospace Science and Industry Corporation" користили су специјалну антену да би генерисали четири различита зрачна патерна на фреквенцији од 110 гигахерца.

Тако су успели да постигну пренос података од 100 гигабита по секунди што је значајан напредак у односу на постојећи ниво.

Технологија 6Г мреже користи фреквенцију терахерца, који се односи на комуникацију у фреквенцији распона од 100 гигахерца до 10 терахерца електромагнетног спектра.

Што већи распон фреквенције омогућава ове технологије омогућава бржу стопу преноса и, самим тиме, већу количину пребачених података.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије