После Италије и Немачка би могла да забрани ChatGPT

Немачка би могла да прати италијански пример и блокира ChatGPT због безбедносних питања, рекао је за лист „Хабделсблат“ немачки комесар за заштиту података Улрих Келбер.

Италијански регулатори су пре неколико дана издали извршну забрану за четбота ChatGPT, али и покренули истрагу о потенцијалном кршењу закона о приватности података.

„Слично би могло да се деси и у Немачкој“, каже Келбер, али није навео да ли за сада постоји било какав план за то.

Келбер је истакао да је Немачка тражила од Италије додатне информације у вези са забраном. Регулаторна тела Француске и Ирске такође су контактирала са италијанским колегама.

„Пратимо потезе италијанског регулатора како бисмо разумели разлоге за њихове поступке и координисаћемо свој рад са свим европским службама за заштиту података у вези са овим“, рекао је портпарол ирског комесара за заштиту података.

С друге стране, за разлику од њих, шведски регулатор је рекао да не планира да забрани ChatGPT, нити је у контакту са италијанским властима.

Компанија „OpenAI“ саопштила је у петак да активно ради на смањивању количине личних података које користи у „обучавању“ својих система вештачке интелигенције.

Истрага италијанског тела за заштиту приватних података подигнута је због цурења информација, при чему су откривени разговори корисника ChatGPT-a и њихове финансијске информације.

Италијански регулатори такође су оптужили творце четбота да нису проверавали узраст корисника (који морају да буду изнад 13 година). Италија је прва западна држава која је предузела овакав корак.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара