Вештачка интелигенција у Мајкрософтовом пакету Офис

Kао одговор на достигнућа компаније Гугл, Мајкрософт је објавио планове о томе како ће вештачку интелигенцију учинити доступном већем броју корисника.

Вештачка интелигенција у Мајкрософтовом пакету Офис Вештачка интелигенција у Мајкрософтовом пакету Офис

За пакет Мајкрософт 365, који обухвата Ворд, Ексел, ПауерПоинт и Аутлук, компанија је представила Копилота – асистента за вештачку интелигенцију.

„Уверени смо да ће наредна генерација вештачке интелигенције откључати нови талас раста продуктивности“, каже тим поводом извршни директор Мајкрософта Сатја Надела, и то у дану када је забележено да су цене акција компаније порасле за око четири одсто.

Како преноси Ројтерс, помама за улагањем и прављење нових производа који су базирани на примени вештачке интелигенције, почела је  пуштањем у рад ЧетГПТ-ја, прошле године, односно апликације за ћаскање са вештачком интелигенцијом, која је, како се наводи, показала потенцијал такозваних великих језичких модела.

Таква технологија учи из већ постојећих, доступних информација и креира нове садржаје, а ове недеље компанија која је креирала апликацију, ОпенАИ, најавила је лансирање верзије ГПТ-4.

Функције те апликације подражава Мајкрософтова апликација Копилот, а из те компаније најављују да ће апликација „моћи да подстакне већи број корисника да ради у пакету Офис и да тако повећа раздвајање у односу на конкуренте“.

Потпредседник компаније Мајкрософт Џон Фридмен је изјавио да је ћаскање са Мајкрософтовом апликацијом – највеће искуство из којег апликација може да учи.

„Примера ради, корисник може да пита: ‘Реци мом тиму како да обновимо стратегију производа’, а вештачка интелигенција ће узимати податке из мејлова од тог јутра, састанака или четова“, објаснио је Фридмен.

Додао је да, на дуге стазе, вештачка интелигенција треба да буде персонализованија.

„Често имамо захтеве према људима да се прилагоде машинама и системима које смо креирали, а ово је ствар која ће почети да се прилагођава вама“, поручио је Фридмен.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво