Читај ми!

Након исмевања и вређања Маск се извинио отпуштеном раднику

Директор „Твитера“ Илон Маск се извинио отпуштеном раднику Харалдуру Торлејфсону након што га је јуче јавно исмевао на тој мрежи. После телефонског разговора са њим, Маск је рекао да Торлејфсон размишља о останку у компанији.

Торлејфсон је јуче замолио Маска да му каже да ли је отпуштен из „Твитера“, јер му је приступ пословном рачунару већ девет дана онемогућен, а шеф кадровске службе му не одговара на поруке.

Након подуже размене порука у којима га је Маск, између осталог јавно исмевао, Торлејфсон је написао да га је шеф кадровске службе коначно контактирао и рекао му да је отпуштен.

Међутим, Торлејфсон је упитао онда да ли ће му онда бити исплаћен сав новац који му припада по уговору склопљеним са „Твитером“ због продаје своје компаније „Уено“.

Маск је онда назвао Торлејфсона „најгорим“, али је убрзо обрисао тај твит.

Неколико сати касније, директор „Твитера“ је променио мишљење, извинио се и понудио Исланђанину његов стари посао.

„Желео бих да се извиним Халију због неразумевања ситуације, које је било засновано на неистинама које су ми речене или, у неким случајевима, истинама које нису биле значајне“, написао је милијардер, додајући да Торлејфсон размишља да остане у „Твитеру“.

Торлејфсон је у интервјуу за Би-Би-Си рекао да није могао да добије одговор од кадровске службе компаније о томе да ли је отпуштен или не.

„Моја теорија је да су погрешили и да сада траже било какав разлог да оправдају свој поступак како би избегли да плате пун износ уговора“, навео је Исланђанин.

Своју креативну агенцију „Уено“ продао је „Твитеру“ 2021. године, али није открио за колико новца. Постоје спекулације да се ради о великом новцу који би морао да му буде исплаћен уколико напусти „Твитер“.

Торлејфсон пати од мишићне дистрофије, а уговор о продаји своје компаније осмислио је да му се новац намерно исплаћује на начин на који би морао да плати 46 уместо 22 одсто пореза исландским властима.

Разлог тога је што је Торлејфсон желео да се тиме захвали исландском систему за подршку људима са инвалидитетом. Прошле године су га медији на Исланду прогласили личношћу године.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво