Читај ми!

Питао Маска да ли је отпуштен или не, милијардер га исмевао на Твитеру

Суптилност никада није била снажна одлика Илона Маска. Бивши радник Твитера Харалдур Торлејфсон питао је директора компаније да ли је отпуштен, а убрзо је уследило јавно исмевање, видео-клип и потврда да је заиста добио отказ.

Од када је у октобру прошле године преузео „Твитер“ за 44 милијарде долара, Маск је кренуо у мисију смањивања трошкова компаније, отпуштајући запослене широм света. Резултат тога је да „Твитер“ сада запошљава око 1.300 људи уместо некадашњих 7.500.

Међу отпуштенима је и Харалдур Торлејфсон, предузетник из Рејкјавика, који је за потврду питао Маска преко Твитера, јер му одељење компаније за људске ресурсе није ништа одговорило.

Уследило је јавно исмевање заједно са смешним видео-клипом, а онда и потврда од другог најбогатијег човека на свету да је заиста отпуштен.

Торлејфсон је на Твитеру написао да му је пре девет дана приступ радном компјутеру ускраћен, заједно са 200 других запослених, који су добили отказ у последњој тури отпуштања у фебруару.

Оно што треба напоменути јесте да Торлејфсон није уобичајени радник. Његову креативну агенцију „Уено“ је „Твитер“ купио 2021. године, а у оквиру продаје тражио је да му се новац исплаћује као плата, како би могао да плаћа 46 одсто пореза уместо уобичајених 22 одсто јер је желео да искаже захвалност исландском здравственом систему.

„Ваш шеф људских ресурса није могао да ми потврди да ли сам и даље запослен или не. Нисте ми одговорили на имејлове“, написао је Исланђанин, на шта му је после неког времена Маск одговорио: „Који си посао обављао?“

Након што је добио одобрење од Маска да може да изнесе детаље посла без кршења поверљивости, Торлејфсон је навео неке од послова – унапређивање дизајна широм компаније, запошљавање дизајнера као и пребацивање фокуса компаније и привлачење млађих корисника.

„Фотографије или се није десило“, одговорио је Маск тражећи још доказа, додајући да „Твитер“ није запослио ниједног дизајнера у протекла четири месеца.

На ово је Торлејфсон рекао да не може да обезбеди никакве фотографије или доказе својих тврдњи јер му је компјутер блокиран. На крају, Маск му је одговорио видео-клипом из комедије Office Space.

Касније је Исланђанин потврдио да је с њим, након размене порука са Маском, контактирао и шеф људских ресурса „Твитера“ и потврдио му да више није запослен.

Настављајући у саркастичном тону, Торлејфсон је рекао: „Отпуштен сам и то је у реду. Следеће што бих желео да знам је да ли ће ми Твитер исплатити оно што ми дугује по уговору. Или ће Илон Маск, други најбогатији човек на свету, покушати да то избегне.“

субота, 30. септембар 2023.
14° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"