Читај ми!

Трећа срећа – конкурс за иновације

„Трећа срећа – за иновације у Србији“, назив је конкурса – за доделу бесповратних средстава у висини од 15.000 до 100.000 долара, намењених развоју иновативних производа и дигиталној трансформацији бизниса у Србији, који је организовала Национална асоцијација за локални економски развој. За две и по године помоћ у вредности два милиона долара добило је 57 пројеката од 430 пријављених.

Идеју да кошницу са пчелама чувате у свом дому и ту производите: мед, прополис, полен и користите апи терапију, пет година је са супругом доктором пчеларства, усавршавала Маријана Долашевић. За пословну идеју прошле године добила је 50.000 долара помоћи и покренула серијску производњу и извоз. Нашла је и начин да живот са пчелама буде безбедан.

„Постоји посебни медични додатак са посебним стопер картицама и то је такође безбедно где се са тим стопер картицама добија зона без пчела и ви можете кашичицом да узмете мед“, иноватор „Голден би“, Маријана Долашевић.

Да би помогла развој стартапа и иновација Влада Србије, између осталог, планира проширење три Научно-технолошка парка у Београду, Чачку и Нишу, као и нови Научно-технолошки парк у Крушевцу.

„Спремамо посебан пројекат иновационог дистрикта у Крагујевцу који ће садржати и Научно-технолошки парк. Наравно формиран је и Фонд за науку и Фонд за иновациону делатност и из године у годину се повећава фонд средстава који су кроз ове фондове доступни и широј научној заједници и стартапима“, наводи министар информисања и телекомуникација Михајло Јовановић.

Трећину одобреног новца добили су пројекти из здравства и биотехнологије, а конкурс за пријаве отворен је до трећег маја.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво