Читај ми!

Црна Гора се укључује у свемирску трку, спрема се сателит Луча

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић најавио је да Црна Гора покреће свој свемирски програм.

„Црна Гора покреће свој свемирски програм и креће развој сателита 'Луча' који треба да буде лансиран у свемир. То ће да финансира Фонд за иновације. Не ради се о великим средствима, захтева велики рад. Али Црна Гора ће да отвори још једну перспективу, а то је да постане нација која учествује у активностима других држава целог света“, рекао је Абазовић.

Саопштио је да ће иноваторе подржати новцем од економског држављанства.

„Држава не жели да све остави на ентузијазму младих људи, него и да подржи. Ја се надам да ће наша Луча, у једном догледном периоду да служи на понос. Наш сателит ће се наћи у орбити као сателити бројних држава“, истакао је премијер Црне Горе.

Највећа препрека иноваторима је, како каже, администрација која ће морати да се усклади. Подгорички медији пренели су и да Абазовић очекује да ће се у кратком року црногорски сателит наћи у свемиру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво