„Фејсбук“ поново имитира „Снепчет“

Опција „сторис“, коју је својим корисницама друштвена мрежа „Снепчет“ нудила од самог почетка, од данас је доступна и на „Фејсбуку“ – за оне који му приступају путем телефона са оперативним системима „Андроид“ и "iOS". Из компаније истичу да је, док траје фаза тестирања, нова опција доступна само у Ирској.

Додатак „сторис“ (Stories) омогућава дељење фотографија или видео-записа који нестају након 24 сата.

Када направите Фејсбук стори (Facebook Story; story – прича), на вашој профилној фотографији ће се појавити кружић, како пратиоци не би пропустили „причу“ коју желите да поделите са њима. Фејсбук је одавно мрежа на којој корисници размењују информације са пријатељима и породицом, али се начини дељења временом значајно мењају.

„Начин на који људи данас деле информације разликује се од начина на који су то радили пре пет или чак пре две године – данас се све своди на визуелни доживљај, који подразумева више фотографија и видео-записа него икада пре. Желимо својим корисницима да омогућимо брз и забаван начин дељења фотографија, кад год и с ким год то желе да поделе“, саопштено је из Фејсбука.

Сличан потез недавно је увео Инстаграм, који је у „Фејсбуковом“ власништву, тако да се увођење „сториса“ сматра својеврсним нападом на Снепчет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије