„Нокиjа“ се враћа!

Финска фирма мобилне телефоније „Нокија“ саопштила је да ће се ускоро вратити на тржиште паметних телефона и таблета.

Компанија „Нокија“, сада специјализована за опрему и услуге телефонских оператера, навела је да неће предузети ниједан финансијски ризик већ ће свој бренд и патент ставити на распологање новој финској фирми „ХМД Глобал“.

„Предузеће неће имати финансијска улагања и неће имати удела у ХМД-у“, наводено је у саопштењу „Нокије“ која није прецизирала ко су оснивачи новог предузећа.

„Нокија“ је после партнерства с „Мајкорсофтом“ 2011. године одлучила да се укључи у платформу Андроид америчког гиганта, „Гугла“.

„Нокија“ је један од највећих произвођача мобилних телефона на свету.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије