Ускоро више места за куцање порука на „Твитеру“

Велике промене на „Твитеру“! Челници друштвене мреже одлучили су да у 140 карактера, колико је ограничење дужине поруке, више неће рачунати фотографије и линкове на друге сајтове.

Промене би могле да буду уведене у наредних две недеље, пише Блумберг преносећи неименовани извор. Линкови на друге сајтове заузимају 23 карактера, чак и пошто их Твитер аутоматски скрати.

Упркос томе што нико из Твитера није желео да коментарише ове наводе, овакав потез био би у складу са настојањима компаније да прошири простор у порукама и омогући корисницима већу слободу у споразумевању.

Извршни директор Џек Дорси рекао је у јануару да компанија тражи нове начине у приказивању опширнијих текстуалних порука.

Примера ради, многи људи твитују фотографије дужих текстова унутар порука или шаљу серију порука означених бројевима како би испричали дужу причу.

Ограничење од 140 карактера првобитно је усвојено због тога што је то био начин да се Твитер удаљи од других друштвених мрежа као место где људи шаљу кратке поруке са информацијама упакованим у формат текстуалне поруке на мобилним телефонима.

Компанија је почетком године такође разматрала подизање ограничења на чак 10.000 карактера, али су се многи успротивили таквом потезу, јер је кратка и концизна природа порука оно што Твитер чини јединственим и одваја га од конкуренције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије