Огледалце, огледалце, ко је... прескочио тренинг?!

Од овог огледала не можете сакрити да сте пропустили тренинг или да сте јели оно што није предвиђено дијетом! Систем "Naked 3D Fitness Tracker" послаће вам „примедбу“ на мобилни телефон или таблет заједно са извештајем где на телу „расту“ масноће, а где мишићи!

Сви они који су икада пробали да изгубе неколико килограма знају колико огледало и вага могу да буду окрутни. Некима свакодневно мерење представља подстерк да дају све од себе у теретани и да се хране здравије.

У неким случајевима, међутим, то може бити контрапродуктивно јер даје лажну слику резултата дијете и програма вежби које спроводите.

Огледало не може да открије како се организам мења изнутра. Мерење количине масти у телу даје бољу слику, али кућне ваге нису прецизне.

Спас стиже у виду производа "Naked 3D Fitness Tracker", за који се верује да ће направити револуцију у мерењу телесне тежине.

Последњу реч технике чини дводелни систем настао у компанији "Naked Labs" и чине га „магично“ огледало и вага. Огледало је опремљено "Intel RealSense Depth" сензорима којима скенира цело тело, а блутут технологијом повезано је са вагом.

За само 20 секунди корисник ће на мобилни телефон или таблет добити извештај три-де скенирања тела. Све што је потребно је апликација и на екрану телефона појавиће се мапа тела са означеним регијама где је мишићна маса већа или где је више масноћа. Такође, уколико није било очекиваног напретка, пријавиће кориснику да је тренинг пропуштен.

„Наши корисници воле да виде како им се мења тело“, објашњава оснивач компаније "Naked Labs", Фархад Фарахбахшијан, и додаје да тестирање уређаја почело почетком 2015. године.

Систем иза којег стоји Фарахбахшијанов тим стручњака применљив је и у неким другим ситуацијама. „Пратили смо трудноћу из месеца у месец и имали јасну слику промене тела“, навео је Фарахбахшијан.

Цена "Naked 3D Fitness Tracker"-а је 499 долара, али ће се испоручивати тек после марта 2017. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије