Нови „ајфон“ мањи и јефтинији!

Компанијa „Епл“ представила је нови „ајфон”. Није бољи од претходног, мањи је, нема број у имену, али у њега се полажу велике наде јер циљ су му купци којима су главни модели прескупи.

Прво су се похвалили великим бројевима – близу милијарду корисника има „ајфон“! А онда малим...

„Епл“ је први пут представио „ајфон“ који је мањи од свог претходника. Нови „ајфон СЕ“ (iPhone SE) има екран од четири инча и јефтинији је од свих ранијих модела. Коштаће 400 долара.

„Под један, људи воле мање телефоне. Под два, тако је изгледао њихов први 'aјфон'“, сматра потпредседник „Епла“ Грег Џозвијак.

Нови „ајфон СЕ“ имаће сјајну камеру oд 12 мегапиксела, снимке у 4К резолуцији и бољи пријем „вaj-фaја“, брз процесор и нови оперативни систем. Ипак у „Еплу“ су најпоноснији на апликације које ће водити рачуна о здрављу корисника.

„Направили смо 'ајфон' за вас, наше муштерије и знамо да је то дубоко личан уређај. За многе од нас он представља део наше личности“, истиче извршни директор компаније Тим Кук.

У Купертину је представљен и нови „ајпед про“ који такође покушава да се нижом ценом и екраном од скоро десет инча наметне садашњим корисницима „Мајкрософтовог сурфиса“

„Епл“ је највећа компанија на свету, али последњих месеци продаја стагнира.

Јефтинијим „ајфоном“ први пут се спуштају из премијум у средњу ценовну класу. У Америци ће га продавати од краја марта. У целом свету крајем маја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара