„Твитер“ слави 10. рођендан

Популарни „Твитер“ данас слави пуних 10 година постојања. Та друштвена мрежа је у данашње време постала саставни део комуникације људи широм света.

„Тог 21. марта пре 10 година све је почело са једним твитом. Од тада, сваког тренутка сваког дана, људи се повезују око ствари које их интересују - широм света“, поставио је Твитер данас на свом налогу.

Први твит написао је један од суоснивача компаније Џек Дорси, подсећају медији.

Твитер данас има 320 милиона корисника широм света који дневно поставе 500 милиона твитова, што је годишње око 200 милијарди.

Упркос најављеним променама, извршни директор Твитера је недавно објавио да ће популарна мрежа задржати лимит од 140 карактера за твитове.

„Кроз године, ви сте направили Твитер оним што јесте данас и ви креирате какав ће он бити у будућности. Хвала вам што сте направили историју, што уносите промену, повезујете се и смејете сваки дан“, наведено је на налогу Твитеру.

Твитер се доказао и као изврсна платформа за подизање свести о политичким темама, ширење политичких порука и координирање колективних акција.

Напраћенија особа на тој друштвеној мрежи је Кејти Пери, док је у просеку најчешће спомињан млади певач Џастин Бибер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара