„Ајфон“ умало изазвао пожар у авиону

Ана Крејл је путовала авионом изнад Пацифика када се њен „ајфон“ одједном запалио, а убрзо се ватра проширила на суседна седишта. Срећом, посада је брзо реаговала и спречила даље ширење.

Током лета ка Хавајима, где је требало да проведе пролећни одмор, Ана Крејл је гледала филм на „ајфону 6“ када се батерија запалила.

„Када сам видела ватру, успаничила сам се и одмах су ми најгоре мисли прошле кроз главу. Из батерије је избио велик пламен од 20 центиметара. Бацила сам телефон на под да га ногама угасим, али је пао испод суседног седишта и врло брзо се проширио“, присетила се Ана.

На лету су биле 163 особе, али је посада брзо реаговала и угасила ватру.

Пре три године, флота „дримлајнера“ (боинг 787) приземљена је због неколико случајева запаљивања батерија, а америчка Федерална служба летења (ФАА) забранила је држање и складиштење литијум-јонских батерија у делу авиона за пртљаг.

Под великим оптерећењем и интензивним коришћењем, литијум-јонске батерије знају да експлодирају, ослобађајући знатну количину ускладиштене енергије у облику топлоте.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара